7.1.2015 13:06

Τετραήμερο για μαθητές λόγω εκλογών

Επιστροφή στα σχολεία από αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου για χιλιάδες μαθητές που κάνουν σήμερα τις τελευταίες επαναλήψεις (εκτός από τις περιοχές με χιόνι), προσπαθώντας να μπουν στο κλίμα του σχολείου και των μαθημάτων, καθώς παραδοσιακά η γιορτή του Αγίου Ιωάννη είναι ημέρα που οι μαθητές φτιάχνουν τις τσάντες τους για το σχολείο.

Εφέτος πάντως ο Ιανουάριος κρύβει ένα ακόμα τετραήμερο για τους μαθητές. Λόγω των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιανουαρίου τα σχολεία, που είναι στην πλειονότητά τους, εκλογικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά από τις 23 έως και τις 26 Ιανουαρίου.


Από την άλλη πλευρά, οι μαθητές «χάνουν» από εφέτος την αργία των Τριών Ιεραρχών. Η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, όπως προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας η οποία είχε εκδοθεί στην αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με άλλη απόφαση του υπουργείου Παιδείας οι μαθητές όλων των βαθμίδων , μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, επιστρέφουν στα σχολεία την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου
Αναλυτικά:

Α) Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Σύμφωνα με τα άρθρα 4, §§ 1.δ των Π. Δ 200 & 201 /1998 τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (Διακοπές Χριστουγέννων).

Β) Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Σύμφωνα με το άρθρο 2, § 1α του Π.Δ 104/1979 (Α΄23) . Α (Β΄1286), τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας, δε λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου. (Διακοπές Χριστουγέννων).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ