13.7.2015 11:25

Τεράστια ιστορία, τεράστια σημαία

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΨΑΡΑ, ΟΙ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Μια τεράστια Ελληνική σημαία μήκους 120 τ.μ. θα κυματίζει τις  γιορτινές μέρες   στο λόφο της Μαύρης Ράχης των Ψαρών. Είναι η δωρεά της Ι.Μ. Χίου που παρέδωσεστο δήμο Ψαρών  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, με την προτροπή να κυματίζει «στο χώρο όπου ο Κ. Βρατσάνος με το δαυλό στο χέρι έγραψε ανεξίτηλα το όνομα των Ψαρών στην παγκόσμια ιστορία των μεγαλύτερων ολοκαυτωμάτων», όπως τόνισε  χαρακτηριστικά.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις της 191ης επετείου του Ολοκαυτώματος των Ψαρών ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 12 Ιουλίου με την επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. της Παναγίας, το τρισάγιο στην  οικία του μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνου Κανάρη, την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και την καθιερωμένη εκδήλωση με ποιήματα και χορούς στην πλατεία, από μαθητές των σχολείων  και μέλη των χορευτικών τμημάτων του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου. Το καθιερωμένο βραβείο από την Ι. Μ. Χίου,  αποδόθηκε φέτος  στην  μαθήτρια της Γ` Γυμνασίου Ευγενία Αράπη.

Παρουσίες

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Π. Καμένος, το στρατό ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης την Περιφέρεια ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ. Παπαδόπουλος, το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών, πολιτικών αρχών και των σωμάτων Ασφαλείας. Τον Ελληνικό Στόλο εκπροσώπησε η φρεγάτα Ψαρά.  Αισθητή έγινε η απουσία εκπροσώπου του δήμου Χίου.

 

Ολοκαύτωμα ΨΑΡΩΝ 2015

Posted by Giannis Zannaras on Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ