31.7.2015 12:08

Τέλος στα Beach Party

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΟΠΤΕΥΣΟΥΝ ΗΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Μία ανεφάρμοστη για την Ελλάδα αλλά και τα δεδομένα της Χίου οδηγία, απέστειλε χθες στους Δήμους το Υπουργείο Οικονομικών με την οποία απαγορεύει τα beach party και τη δυνατή μουσική στα νησιά.

Η οδηγία που από τη μία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον χώρο των καταστημάτων αναψυχής κι από την άλλη ειρωνική διάθεση με δεδομένη την αναποτελεσματικότητα εποπτείας της, υποχρεώνει τους δήμους όταν διαπιστώνουν εργασίες προετοιμασίας εκδηλώσεων να προχωρούν σε καταγγελίες, να ενημερώνουν τις ελεγκτικές αρχές και να στέλνουν ακόμη και …φωτογραφίες από την καταπάτηση. Επίσης επιβάλλεται χαμηλός και περιορισμένος φωτισμός στις ακτές, ενώ απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στις παραλίες, παρά μόνο με χαμηλή ένταση που δεν υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ.

Όπως είναι σαφές, ενώ για τις απλές ακτές και παραλίες της χώρας τα παραπάνω μοιάζουν προφανή και εφαρμόσιμα, δεν ισχύει το ίδιο για την εφαρμογή τους σε οργανωμένες παραλίες όπου αυτές του είδους οι εκδηλώσεις κυρίως τις βραδινές ώρες αποτελούν σχεδόν καθημερινή πραγματικότητα.

Σε αναμονή

Σε τοπικό επίπεδο πάντως τόσο ο Δήμος όσο και το Λιμενικό βρίσκονται εν αναμονή ενημέρωσης για τη συγκεκριμένη οδηγία που αν εν τέλει εφαρμοστεί θα αποτελεί ακόμα ένα βάρος στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα των λιμενικών του νησιού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ