4.2.2014 18:53

Τέλος εποχής στη Microsoft: Αποχωρεί ο Μπιλ Γκέιτς - Νέος CEO ο Σάτια Ναντέλα

Όπως αναμενόταν τις τελευταίες ημέρες και μετά από μήνες διαδοχολογίας, ο Σάτια Ναντέλα είναι ο νέος CEO της Micorosft, στη θέση του Στιβ Μπάλμερ που είχε ανακοινώσει από το καλοκαίρι ότι πρόκειται να αποσυρθεί εντός του 2014.

Παράλληλα, ο Μπιλ Γκέιτς, αποχωρεί από την θέση του προέδρου, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του συμβούλου τεχνολογίας. Σε μήνυμα του μέσω βίντεο και σχολιάζοντας την τοποθέτηση Ναντέλα στο τιμόνι της εταιρείας που εκείνος ίδρυσε, ο Γκέιτς δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί ο νέος CEO του ζήτησε να εντείνει και πάλι την ενασχόλησή του με την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Σε ένα αντίστοιχο μήνυμα, ο απερχόμενος πλέον διευθύνων σύμβουλος, Στιβ Μπάλμερ, υποστήριξε πως δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η Microsoft βρίσκεται σε καλά χέρια, με την τοποθέτηση Ναντέλα και της υπόλοιπης ηγετικής ομάδας. «Το μέλλον της Microsoft είναι απίστευτα φωτεινό», είπε.

Σε επιστολή του προς τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου, ο Σάτια Ναντέλα υπογράμμισε πως «αν και έχουμε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες, είμαστε πεινασμένοι για να κάνουμε ακόμα περισσότερα». Ο γεννημένος στην Ινδία το 1969 Σάτια Ναντέλα έχει προϋπηρεσία 22 ετών στη Microsoft. Πριν πάρει μεταγραφή στο Ρέντμοντ είχε εργαστεί για την ανταγωνιστική Sun Microsystems. Στη Microsoft έχει περάσει από διάφορα πόστα, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων σε ομάδες ανάπτυξης του Office και της μηχανής αναζήτησης Bing.

Σημαντικότερη θεωρείται η συνεισφορά του, έχοντας ηγετικό ρόλο, στην εξέλιξη των Cloud υπηρεσιών που προσφέρει η Microsoft σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ