29.6.2016 11:27

Τα σχολεία μόνο για δημιουργική απασχόληση όχι για γάμους

ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ

Τάξη στο θέμα της παραχώρησης των αύλειων χώρων των σχολείων σε συλλόγους και ιδιώτες προσπάθησε να βάλει η δημοτική επιτροπή παιδείας κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Τα μέλη αποφάσισαν ομοφώνως να γνωμοδοτήσουν θετικά υπέρ της παραχώρησης των αύλειων σχολικών χώρων για πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων από συλλόγους ενώ ήταν αρνητική  στη χρήση των σχολικών αυλών για δεξιώσεις γάμων ή άλλων ιδιωτικών εκδηλώσεων  «Οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι σύλλογοι είναι πολιτιστικής φύσεως και γίνονται για την ψυχαγωγία των κατοίκων. Επίσης όσοι σύλλογοι γονέων ζήτησαν με δική τους εποπτεία να ανοίγουν σε συγκεκριμένο ωράριο που θα καθορίσουν οι ίδιοι οι αυλές των σχολείων για δημιουργική απασχόληση παιδιών το δεχθήκαμε», δήλωσε στον «π» ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Παπαδόπουλος διευκρινίζοντας ότι αιτήματα για ιδιωτική χρήση σχολικών αυλών απορρίφθηκαν ομοφώνως. « Θεωρούμε ότι οι αυλές των σχολείων δεν προορίζονται για δεξιώσεις. Υπάρχουν επαγγελματικοί χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους συμβάντα».

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος θέλησε να διευκρινίσει και το θέμα της θετικής γνωμοδότησης της δημοτικής επιτροπής για τη δημοπράτηση του χώρου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νενήτων. « Ο συγκεκριμένος χώρος είναι αυτόνομος , χωρίζεται με πετροντούβαρο από την αυλή του σχολείου και δεν αποτελεί συνέχεια του σχολείου.  Εμείς προτείναμε μάλιστα τα έσοδα που θα καταβάλει ο ιδιώτης από την ενοικίαση του χώρου να αποδίδονται στο σχολείο για να καλύπτει ανάγκες του», είπε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δ. Χίου.

Ναι στη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου

Το θέμα της σίτισης των παιδιών που φοιτούν στα Μουσικά Σχολεία απασχόλησε  τη συνεδρίαση  της περασμένης  Παρασκευής της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δ. Χίου με τα μέλη της να γνωμοδοτούν θετικά στην  απόφαση της Πανελλήνιας  Ένωσης Γονέων Μουσικού Σχολείου   για δημιουργία χώρων σίτισης εντός των σχολείων. « Ουσιαστικά η Πανελλήνια ένωση γονέων ζητά να γίνει τροποποίηση του υπάρχοντος ισχύοντος νόμου περί Μουσικών Σχολείων και να ενταχθεί και η σίτιση των παιδιών. Εμείς ομοφώνως γνωμοδοτήσαμε θετικά υπέρ της αποφάσεως  που έλαβε η Ένωση Γονέων  για πρόσληψη μάγειρα και τραπεζοκόμου  στο Μουσικό Σχολείο και το θέμα θα συζητηθεί και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο», δήλωσε στον «π» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Παπαδόπουλος προσθέτοντας ότι τα υπουργεία 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ