5.7.2021 13:52

Τα χαμηλά ποσοστά τζίρου έφεραν νωρίτερα τις θερινές εκπτώσεις

Νωρίτερα φέτος, ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις μετά από απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία όριζε ημέρα έναρξης εκπτώσεων την σημερινή ενώ κανονικά οι εκπτώσεις όπως κάθε χρόνο ξεκινούν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Αιτία, ο χαμηλός τζίρος των καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης

Στο παρασκήνιο της απόφασης αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου, Β. Αμπαζή. Σύμφωνα με την ίδια αιτία ήταν τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά του τζίρου των καταστημάτων. Συγκεκριμένα μεγάλοι πληγέντες της πανδημίας ήταν τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης όπου ο τζίρος όπως δήλωσε η κα. Αμπαζή: «Έχει πέσει από το 19% στο 50%».

Τα καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα θα λειτουργήσουν την επόμενη Κυριακή 11 Ιουλίου ωστόσο η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου είναι να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά στη Χίο.

Η αιφνίδια απόφαση πρόωρων εκπτώσεων βρήκε απροετοίμαστους τους εμπόρους που ωστόσο ήδη κατόρθωσαν να τυπώσουν στις βιτρίνες τους τα ποσοστά εκπτώσεων που ισχύουν για τα εμπορεύματα τους.

Νωρίτερα οι εκπτώσεις για την πληρωμή των επιστρεπτέων προκαταβολών 

Η κα. Αμπαζή αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών:               

«Το θέμα μας είναι ότι οι υποχρεώσεις που είχαν συσσωρευτεί λόγω covid-19 τώρα θα χρειαστεί να ξεπληρωθούν και θα υπάρχουν τριπλές και διπλές δόσεις. Πιστεύω ότι για αυτό τον λόγο ξεκινούν νωρίτερα οι εκπτώσεις».

Τέλος οι εκπτώσεις κυμαίνονται έως και 50% ήδη από την αρχή των θερινών εκπτώσεων γεγονός που θα οδηγήσει και στην περαιτέρω αύξηση του ποσοστού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ