5.5.2016 13:37

Τα ίδια «Όχι» κάθε χρόνο

Την διαφωνία τους με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 8 Μαΐου εκφράζουν με ανακοινώσεις τους ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου και η ΟΕΒΕΕ, καθώς προτείνουν στα μέλη τους να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές.

 Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η ΟΕΒΒΕ αναφέρει μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:  

 «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων τσακίζοντας μισθούς, λαϊκά εισοδήματα, κοινωνικά δικαιώματα, μετατρέποντας τη ζωή των οικογενειών μας σε καθημερινό εφιάλτη. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που παραδέρνουν σήμερα στα χρέη, με πενιχρά εισοδήματα, θα δεχτούν ακόμα ισχυρότερα χτυπήματα, το επόμενο διάστημα.

Η πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε, με την οποία συμφωνούν και όλα τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνιο, είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δε σταματά πουθενά προκειμένου να εξασφαλίσει ζεστό χρήμα και διευκολύνσεις για να ανακάμψει η κερδοφορία τους.

Η ίδια πολιτική στέλνει χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους στην ανέχεια και τη φτώχεια, η ίδια πολιτική γεννά πολέμους, πρόσφυγες, νέους κινδύνους για τους λαούς.

Η φετινή Πρωτομαγιά είναι ένα βήμα στην πάλη μας ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ.

Είμαστε σε ετοιμότητα για γενικό ξεσηκωμό. Καμία αναμονή, κανένας συμβιβασμός, καμία υποταγή.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη δείξει ότι ο κοινός  αγώνας είναι ο μόνος δρόμος απέναντι σε αυτή τη πολιτική που μας τσακίζει, που φέρνει νέα δεινά στη ζωή μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η ανάκτηση των απωλειών μας και η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν χωράει στη καπιταλιστική ανάπτυξη που σχεδιάζουν κυβέρνηση- ΕΕ- μεγάλο κεφάλαιο.                                                                                                                                             

Απαιτούμε:

  • Καμία αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά
  • Άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος της κυβέρνησης.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Εδώ και τώρα δωρεάν υγεία-πρόνοια,αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους
  • Άμεση κατάργηση των φορολογικών νόμων που τσακίζουν το εισόδημά μας και μας ρίχνουν στα χρέη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ