19.2.2014 10:48

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με εκπροσώπους της ΠΝΟ

Συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη θα έχει την Τετάρτη στις 11 το πρωί στο υπουργείο Ναυτιλίας η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των ναυτεργατών.

Τη Δευτέρα κατά τη συνεδρίασή της η διοίκηση της ΠΝΟ «εξέτασε την όλη γενική κατάσταση στο χώρο της ναυτικής εργασίας και διαπίστωσε ότι δυστυχώς συνεχίζεται η χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών με τις συνεχείς μειώσεις στις συνθέσεις των πληρωμάτων και την ανεργία να αυξάνεται στα ύψη έχοντας φθάσει σε δραματικά επίπεδα, τα οποία και δυστυχώς συνεχώς διογκώνονται», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Κατά τη συνεδρίαση αποφάσισε «να καταγγείλει τα συνεχώς κλιμακούμενα δυσμενή μέτρα σε βάρος των ναυτεργατών με τα οποία επιδιώκεται η άλωση και ισοπέδωση του κλάδου των ελλήνων ναυτεργατών και η κατεδάφιση των εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».

Παράλληλα ελήφθη η απόφαση «η αρμόδια Αγωνιστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας να συνέλθει άμεσα για την διαμόρφωση και διατύπωση συγκεκριμένου κλιμακούμενου αγωνιστικού προγράμματος, προκειμένου η διοίκηση να  καθορίσει τις περαιτέρω μορφές αγώνα της για την εξάλειψη του απαράδεκτου και κοινωνικά κατακριτέου φαινόμενου της ανεργίας των ελλήνων ναυτεργατών. Δεν μπορεί να γίνει από κανένα ανεκτό και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία της κυβέρνησης να είμαστε η πρώτη ναυτιλιακή χώρα και ταυτόχρονα να έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας των ναυτεργατών».

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις των ναυτικών για τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ναυτεργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καλούν σε νέα κινητοποίηση έξω από τον Οίκο Ναύτη την Τετάρτη στις 7.30 το πρωί.
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ