15.3.2016 16:03

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε ακαδημαϊκή συνάντηση στη Σμύρνη

Σύνοδος των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων της Σμύρνης με προσκεκλημένα Ελληνικά Πανεπιστήμια, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στις 8 Μαρτίου  στη Σμύρνη και κατόπιν προσκλήσεως και του προξένου της Ελλάδας στη Σμύρνη Θ. Τσακίρη.

Στη Σύνοδο συμμετείχαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εκπροσωπούμενο από τον Πρύτανη Περικλή Μήτκα, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπροσωπούμενο από την Πρύτανη κα Ισμήνη Κριάρη και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, εκπροσωπούμενο από τον Αναπληρωτή Πρύτανη Σπύρο Συρόπουλο. Εκ μέρους των τουρκικών πανεπιστημίων συμμετείχαν το Πανεπιστήμιο Ege, το Πανεπιστήμιο Yasar, το Izmir Institute of Technology, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σμύρνης  και το Πανεπιστήμιο Κatip Celebi.

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας με τα τουρκικά πανεπιστήμια, τα οποία έθεσαν στοχευμένες διακριτές προτάσεις σε κάθε ένα από τα τρία ελληνικά ιδρύματα και εξέφρασαν τη βούληση για στήριξη και συνέργεια σε επιστημονικό επίπεδο με τα συγκεκριμένα ιδρύματα της χώρας μας. Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Ege της Σμύρνης έχουν υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας από το 2013 και έκτοτε έχουν αναπτύξει με επιτυχία κοινές δράσεις. 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ