30.5.2016 9:09

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Δεν ανεχόμαστε άλλο την Κοροϊδία»

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης και των εργασιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών εκφράζουν με επιστολή τους προς τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης τα μέλη του συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Ο Αδαμάντιος Κοραής», διαμαρτύρεται για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών και των εργασιακών -  ασφαλιστικών δικαιωμάτων των Εκπαιδευτικών.  Αρνούμαστε οι Δάσκαλοι, οι Νηπιαγωγοί, οι ειδικότητες, το Ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό, που δίνουμε μάχη στα ακριτικά νησιά Χίο - Ψαρά – Οινούσσες και βιώνουμε από πρώτο χέρι ανείπωτες δυσκολίες, να πληρώσουμε για τη λεγόμενη «ανάκαμψη» της κερδοφορίας των λίγων. Πληρώσαμε την ανάπτυξή τους και τώρα μας καλούν να πληρώσουμε την κρίση τους. Μάλιστα, ακούμε και την κυβέρνηση να έχει ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας και ψέματος, προσπαθώντας να μας πείσει ότι η πολιτική της είναι υπέρ των αδυνάτων και ότι στο βάθος «υπάρχει φως», ό,τι έλεγαν δηλαδή και οι προηγούμενοι πριν και μετά το σφαγιασμό του λαού μας. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το βαρέλι δεν υπάρχει πάτος! Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί, που έταξαν προεκλογικά για να εξαπατήσουν, γίνονται 10.000 απολύσεις!! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά!! Ψαλιδίζει το Ολοήμερο, εξορίζει από το σχολείο τους συναδέλφους των ειδικοτήτων και της Ειδικής Αγωγής, συμπτύσσει τμήματα και κλείνει νηπιαγωγεία. Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία! Γνωρίζετε καλά και γνωρίζουμε ποιων απαιτήσεις είναι το κόψιμο μισθών, συντάξεων, παροχών Υγείας, οι 280.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Για ποιων το χατίρι ψήφισε η κυβέρνηση το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό. Είναι εκείνοι που της δίνουν και τα συγχαρητήρια : η ΕΕ  το ΔΝΤ, εγχώριοι και ξένοι καπιταλιστές. Όλα τα μέτρα άλλωστε, πρώτα τα εξαγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΕΒ και μετά τα ψηφίζουν στη Βουλή!! Το 3ο μνημόνιο και οι προβλέψεις που περιλαμβάνει για την Παιδεία, όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι) το ψήφισαν. Το "σχολείο Φίλη" δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέχεια του σχολείου "Διαμαντοπούλου" και του σχολείου "Αρβανιτόπουλου"! Είναι το σχολείο της "αγοράς", της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, προσαρμοσμένο στους "δημοσιονομικούς περιορισμούς". Δεν ανεχόμαστε τον 21ο αιώνα, το 2016, με την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που αυτές προσφέρουν για ολόπλευρη μόρφωση, για σύγχρονο, ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σχολείο Γενικής Παιδείας, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να υποβαθμίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, να τσακίζεται η ζωή μας, να γυρίζουμε χρόνια πίσω!! Το Σωματείο μας σας κάνει ξεκάθαρο με βάση τις αποφάσεις και τον αγωνιστικό του προσανατολισμό ότι:

  • Αρνούμαστε να μείνουν άνεργοι 180 συνάδελφοί μας αναπληρωτές, που για χρόνια διασχίζουν τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι!
  • Αρνούμαστε να πεταχτούν έξω από το Ολοήμερο τα παιδιά των ανέργων και των ελαστικά εργαζομένων!
  • Αρνούμαστε να κλείσουν νηπιαγωγεία και να μείνουν προνήπια αλλά και νήπια απέξω αναζητώντας λύσεις στην ιδιωτική Εκπαίδευση ή μένοντας σπίτι τους!
  • Αρνούμαστε να κλείσουν σχολεία ή να συμπτυχθούν κι άλλα τμήματα, να στοιβάζονται οι μαθητές μας σε 30άρια τμήματα!
  • Αρνούμαστε την υποβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής!
  • Αρνούμαστε να βγουν υπεράριθμοι και να μετακινηθούν συνάδελφοι που τόσα χρόνια είμαστε δίπλα δίπλα, στο ίδιο σχολείο!
  • Αρνούμαστε τις ελαστικές μορφές απασχόλησης (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, ΟΑΕΔ, Κοινωφελής εργασία).

Το Σωματείο μας δίνει όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και το ίδιο θα κάνει και μπροστά στην απεργία στις 8/6, με όλο το λαό, ημέρα απεργίας στην υγεία. Αν δεν σταματήσουμε αυτή την πολιτική, το σχολείο που θα βρούμε το Σεπτέμβρη δε θα το γνωρίζουμε!!», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ