17.6.2014 9:42

Συγκρουόμενα….ποδήλατα

ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ

Ένας επιχειρηματικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα με φόντο την ενοικίαση ποδηλάτων. Η καινοτόμος πρωτοβουλία του Στ. Μούνδρου μπήκε στο στόχαστρο ανταγωνιστή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν τηρήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες για την εξασφάλιση εκ μέρους της «point» όλων των απαραίτητων αδειών για τις υπαίθριες στάσεις των ποδηλάτων της.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Κόβας, ιδιοκτήτης επιχείρησης μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων στον Καρφά, ισχυρίζεται ότι είναι παράνομη η διάθεση δημοτικού χώρου στον Στ. Μούνδρο για τη στάθμευση των ποδηλάτων στην ανατολική πλευρά του ξενοδοχείου «Χανδρής», στη δυτική και την ανατολική  πλευρά του φρουρίου και στην πλατεία Βουνακίου. Υποστηρίζει ότι η «point» δεν διαθέτει την απαιτούμενη νόμιμη άδεια, με αποτέλεσμα να θίγονται τα επαγγελματικά του συμφέροντα από τη δημιουργία όρων αθέμιτου ανταγωνισμού.                                                         

Με εξώδικο που έχει καταθέσει στο Δήμο και τον Στ. Μούνδρο ζητά να απομακρυνθούν οι στάσεις στάθμευσης το ταχύτερο δυνατό.

«Αμφότεροι γνωρίζετε»

Αξίζει να σταθούμε στην παράγραφο όπου ο Ν. Κόβας ισχυρίζεται ότι ο δεύτερος εκ των εναγομένων (Δήμος Χίου) "αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχει σχετική άδεια για τις ενέργειες του πρώτου από αυτούς (Στ. Μούνδρου), ανέχεται την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο πρώτος, για λόγους που αμφότεροι γνωρίζουν..."

«Έχουμε κοινοποιήσει την αίτηση στο Λιμεναρχείο, το Λιμενικό Ταμείο, την Αρχαιολογία, την Τουριστική Αστυνομία και στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου», δηλώνει ο συνήγορος του καταγγέλλοντος Νίκος Παπαχατζίδης.

«Η γνωμοδοτική απόφαση της Δημοτικής Ενότητας Χίου και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου είναι παράνομες, γεγονός το οποίο, αν χρειαστεί, μπορούμε να αποδείξουμε αρμοδίως. Εμείς ζητάμε να αποκατασταθεί η νομιμότητα».

Νόμιμα

Απαντώντας ο Στ. Μούνδρος υποστηρίζει ότι διαθέτει την απαιτούμενη προέγκριση άδειας εγκατάστασης της επιχείρησης στα προαναφερόμενα σημεία, δέχεται ότι έπρεπε να έχει γίνει δημοπρασία για την ανάληψη του έργου, αλλά για την καθυστέρηση - που όντως υπάρχει-  επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή.

«Ο Ν. Κόβας έχει ξεκινήσει ένα γενικότερο πόλεμο εναντίον μου», τονίζει ο Στ. Μούνδρος. «Λόγω της θέσης του πατέρα μου εμείς θέλαμε να γίνουν όλα νόμιμα, γι’ αυτό καθυστερήσαμε να λειτουργήσουμε. Το νομοθετικό πλαίσιο  είναι πολύ αόριστο, έχω εφαρμόσει ό,τι προβλέπεται. Η διαδικασία ορίζει ότι προηγείται η προέγκριση της ενοικίασης των χώρων - που έχουμε πάρει - και ακολουθεί η κύρηξη της δημοπρασίας. Δεν φταίω εγώ για την καθυστέρηση του Δήμου. Δεν έχει έλθει η αρμόδια δημοτική υπηρεσία να μου πει ότι πρέπει να σταματήσω τη λειτουργία μέχρι την ολοκλήρωση της δημοπρασίας. Ας έλθει και θα κάνω ό,τι μου υποδείξει», τονίζει.

Χθες βράδυ πάντως το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του θα συζητούσε το θέμα της δημοπρασίας και θα δρομολογούνταν οι τυπικές εξελίξεις. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ