21.7.2022 7:15

Συντονιστική Επιτροπή - "Όσο και αν προσπαθούν η Χίος δεν θα υποταχθεί"

Σε ρόλο ντελάλη το υπουργείο Μετανάστευσης, έσπευσε να μας ενημερώσει για πολλοστή φορά, στα πλαίσια φαίνεται του σεβασμού στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ότι το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Δήμου κατά της χωροθέτησης της δομής στο Θόλος. Όλως τυχαίως το Υπουργείο Μετανάστευσης παραλείπει να ενημερώσει ότι και το ΣτΕ έκρινε το αυτονόητο, ότι δηλαδή το ζήτημα της κυριότητας της έκτασης ανήκει στην αρμοδιότητα των Πολιτικών Δικαστηρίων.

Χωροθέτηση, η οποία σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση ,το Υπουργείο Μετανάστευσης μόνο του αποφασίζει, μόνο του αδειοδοτεί και μόνο του αναθέτει την κατασκευή! «Γιάννης κερνάει δηλαδή, Γιάννης πίνει»

Και βέβαια το Υπουργείο έσπευσε να τονίσει ότι ο Δήμαρχος Χίου προσέφερε τις υπηρεσίες του με τις «προτάσεις» του για τη δομή, καθώς αυτές χρησιμοποιήθηκαν στο σκεπτικό για να «νομιμοποιηθεί» η χωροθέτηση της δομής.

Αποκάλυψε πλήρως τη συνεργασία τους για να γίνει η δομή στη Χίο, γιατί αυτό ακριβώς ενδιαφέρει τα συνεταιράκια και όχι το μέλλον του νησιού.

Ας μην κοροϊδεύουν λοιπόν. Θέλουν μία ΜΟΝΙΜΗ δομή προσφύγων και μεταναστών ακόμα και σε έκταση που δεν τους ανήκει. Θέλουν τη Χίο ΜΟΝΙΜΗ ΠΥΛΗ εισόδου και ΜΟΝΙΜΗ ΦΥΛΑΚΗ εγκλωβισμού για να κοιμούνται ήσυχα οι ιθύνοντες της ΕΕ.

Ψήφισαν ήδη τον «κανονισμό διαλογής» του Συμφώνου Μετανάστευσης που προβλέπει ΜΟΝΙΜΟ εγκλωβισμό των μεταναστών στα κέντρα των νησιών. Στα νησιά πλέον θα γίνονται όλες οι διαδικασίες για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Και το αντίδωρο που λένε ότι λάβαμε, τον μη υποχρεωτικό μηχανισμό αλληλεγγύης, ακόμα τον διαβουλεύονται. Θέλουν στη Χίο έναν ΜΟΝΙΜΟ ΘΥΛΑΚΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ  ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΑ αφού  θα μπορεί να τον  χρησιμοποιεί η Τουρκία η οποία ελέγχει απόλυτα τις ροές. Και απέδειξε απόλυτα ότι τις ελέγχει το τελευταίο διάστημα ,σε σημείο που προκάλεσε την αφωνία του λαλίστατου υπουργού που καθημερινά  κορδωνόταν παπαγαλίζοντας  ποσοστά μείωσης ροών.

Και καμώνονται πώς όλα αυτά είναι θωράκιση των νησιών.

Αυτά είναι άνοιγμα της κερκόπορτας για τη χώρα και όχι θωράκιση!

Κυβέρνηση και ΕΕ αρνούνται πεισματικά να δεχτούν να γίνεται το άσυλο στις χώρες προορισμού και στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ, αρνούνται στα νησιά να γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση και ολιγοήμερη παραμονή, γιατί μας έχουν επιλέξει ως στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αλλά και πάλι «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο». Γιατί η αντίδραση της κοινωνίας της Χίου είναι καθολική και θα είναι συντριπτική εάν επιχειρήσουν να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Αυτά τα χώματα της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας έχουμε μάθει να τα υπερασπίζουμε. Έχουμε μάθει να κρατάμε ψηλά τις αξίες και τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Πολύ περισσότερο σήμερα που το σκηνικό γύρω μας έχει γίνει ακόμα πιο γκρίζο μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι αναθεωρητισμοί των μεγάλων δυνάμεων οξύνονται. Την ώρα που η χώρα μας γίνεται μέρος του προβλήματος με τη συμμετοχή της σε όλα αυτά και οι απροκάλυπτες πλέον διεκδικήσεις της Τουρκίας αφορούν στην κυριαρχία των νησιών μας,  ας  μην περιμένουν να κάνουμε πίσω.

Ούτε οι κυβερνώντες, ούτε οι ντόπιοι καλοθελητές, πρωταθλητές της κωλοτούμπας, που συστηματικά υπονομεύουν τον αγώνα της Χίου.

Είμαστε εδώ στην πρώτη γραμμή για το μέλλον της Χίου και των παιδιών μας. Όσο και να προσπαθήσουν η Χίος δεν θα υποταχθεί.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ