15.2.2021 8:55

Συντονιστική Επιτροπή: «Τώρα ξέρετε, μην πείτε ότι δεν γνωρίζατε»

Εικόνες από τη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, σημειώνοντας ότι το παράδειγμα του γειτονικού νησιού, αποκαλύπτει ολόκληρο τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη Χίου, που σίγουρα, όπως σημειώνει η Συντονιστική, δεν είναι για 1.500 άτομα.

Η Συντονιστική απευθυνόμενη προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, σημειώνει ότι κανείς πλέον δεν δικαιολογείται να λέει ότι δεν γνωρίζει.

Αναλυτικά αναφέρει:

Προς τους Δημοτικούς Συμβούλους Χίου 

Κυρίες, Κύριοι 

σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο καλείστε σύμφωνα με την πρόσκληση να ψηφίσετε για την «Χωροθέτηση κλειστής δομής ως του μόνου χώρου διαμονής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας, με έλεγχο και ασφάλεια και με δεδομένες τις προγενέστερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο τίτλος είναι κατ αρχήν αντιφατικός μιας και ο ίδιος ο υπουργός μετανάστευσης έχει ήδη προ πολλού καταργήσει από το λεξιλόγιο του την λέξη "κλειστή δομή" και την έχει αντικαταστήσει με άλλες όπως "ελεγχόμενη", "πρότυπη" κ.τ.λ. Άρα δεν τίθεται θέμα κλειστής δομής!

Είναι επίσης αντιφατικός διότι σας καλεί να συζητήσετε με " δεδομένες τις προγενέστερες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου" οι οποίες αποφάσεις με κυρίαρχες τις τελευταίες 643/2019 και 705/2019 καταγράφουν τις θέσεις σας για μια και μοναδική δομή Κέντρου Υποδοχής και Φιλοξενίας max. 500 ατόμων ενώ η ίδια η αυριανή πρόσκληση μιλάει ξεκάθαρα για χώρο διαμονής και φιλοξενίας! 

Και αυτές οι δυο αποφάσεις ελήφθησαν όταν στη Χίο φιλοξενούσαμε συνολικά περισσότερα από 6.000 άτομα ενώ σήμερα είναι κοντά στις 3.000. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς προς τι αυτή η σπουδή και ποια η σκοπιμότητα.

Σας παρακαλούμε λοιπόν στη σημερινή συνεδρίαση πριν προχωρήσετε στην ψήφιση οποιασδήποτε πρότασης να κατανοήσετε τι ακριβώς θα ψηφίσετε και θα αφορά το μέλλον της Χίου μιας και ο ίδιος ο υπουργός σε πρόσφατη συνέντευξη του σε τοπικό ΜΜΕ έκανε σαφές ότι αυτή η δομή που θέλει να δημιουργήσει θα είναι παρόμοια με αυτή που κατασκευάζεται ήδη στη Σάμο δηλαδή α) δομή φιλοξενίας 1500+ ατόμων, β) ΦΥΛΑΚΗ ΠΡΟΚΕΚΑ, γ) δομή φιλοξενίας ευπαθών ομάδων και δ) δομή φιλοξενίας ανηλίκων και όλα αυτά μέσα στη νέα δομή που καλείστε να ψηφίσετε τα οποία καμία σχέση δεν έχουν και αριθμητικά και ουσιαστικά με τις πραγματικές ανάγκες της Χίου.

Θεωρήσαμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε για να μην υπάρξει κανείς εκ των υστέρων να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς ψηφίζει.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ