3.3.2021 10:45

Συντονιστική Επιτροπή: "Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά" να πει ο Κάρμαντζης στον Μητσοτάκη

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τους Δημάρχους των νησιών μας, προκειμένου να τους πείσει για το στήσιμο των φυλακών της Ευρώπης στον τόπο μας, καλεί το δήμαρχο Χίου κ. Κάρμαντζη να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο του. Να θυμάται οτι στη συνάντηση αυτή δεν εκπροσωπεί ούτε τον εαυτό του ούτε την παραταξή του. Εκπροσωπεί όλους τους Χιώτες που αγωνίστηκαμε και αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας, για το μέλλον των παιδιών μας, για να μη γίνουν τα νησιά μας φυλακές ανθρώπινων ψυχών. Εκπροσωπεί τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων είτε παρθηκαν ομόφωνα είτε με συντριπτική πλειοψηφία, όπως η τελευταία. Ας σταθεί λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων όπως στέκονται όλοι οι Χιώτες και ας πει στον κύριο Πρωθυπουργό αυτό που διατράνωσαν τα χωριά μας και όλοι οι Χιώτες για άλλη μια φορά στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου.

Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά!

Ας απαιτήσει σθεναρά κανέναν γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά μας, οπως γίνεται και στον Έβρο, οι διαδικασιες ασυλου και οι λειτουργιες μεταναστευτικου να γίνονται στην ενδοχώρα σε αξιοπρεπείς χώρους ή με τα ανάλογα ταξιδιωτικά έγγραφα στις χωρες προορισμού, αλλά και στην Τουρκία με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφηνοντας στα νησια μονο την Καταγραφή και Ταυτοποιηση. Αυτή είναι η μόνη έντιμη στάση που πρέπει να τηρήσει ο δήμαρχος Χίου και αυτό απαιτούν όλοι οι Χιώτες!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ