29.2.2020 9:47

Συντονιστική Επιτροπή: "Οι αιρετοί να παραμείνουν αμετακίνητοι από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων"

Να παραμείνουν αμετακίνητοι από τις θέσεις των συλλογικών οργάνων καλεί με ανακοίνωσή της, τους αιρετούς της Χίου η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών - Αιρετών. 

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

Η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου χαιρετίζει τους χιλιάδες συμπατριώτες μας που συμμετείχαν στον αγώνα και τους νέους μας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια, αντιμέτωποι με την ωμή βία από τις δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ .
Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η συμβολή όλων των επαγγελματικών ομάδων που προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση για το Νησί μας, νεκρώνοντας κάθε δραστηριότητα για τρεις συνεχόμενες μέρες με την καθολική συμβολή συλλόγων και σχολείων.
Εκτιμούμε ότι η πρώτη μεγάλη μάχη της διατήρησης της αξιοπρέπειας μας κερδήθηκε αλλά ο αγώνα μας συνεχίζεται.
Τα σχέδια για να γίνουν τα νησιά μας φυλακές ανθρώπινων ψυχών παραμένουν σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και του «Χιώτη υπουργού» Νότη Μηταράκη! Η συνάντηση πρωθυπουργού, δημάρχων και αντιπεριφερειαρχών μπορεί να σηματοδοτεί καλό επικοινωνιακό κλίμα για την κυβέρνηση αλλά δεν σηματοδοτεί καμία δίκαιη λύση για το νησί μας αφού δεν αποφασίστηκε η άρση της επίταξης και παραμένει αμετάβλητος ο αρχικός σχεδιασμός εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών .
Καλούμε τους αυτοδιοικητικούς του Δήμου και της Περιφέρειας να παραμείνουν σταθεροί στις αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων. Να μην ξεχνούν ότι απολογούνται στην Χιώτικη κοινωνία από όπου και αντλούν την δύναμη τους και όχι στην εκάστοτε κυβέρνηση! Να μην αποδεχτούν οποιαδήποτε ανταλλάγματα τους προταθούν εις βάρος της ιστορίας μας, του παρόντος και του μέλλοντος των παιδιών μας και του νησιού μας.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα έχει ουσιαστικό νόημα εάν έχει προηγηθεί η άρση της επίταξης στο "17" και η αποδοχή για καμία νέα δομή πλην ενός Κ.Υ.Τ 500 ατόμων και το κλείσιμο επιτέλους της ΒΙΑΛ!
Αναμένουμε επίσης την απόδοση βαρύτατων ευθυνών όσων πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων συνέπραξαν στην εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο Νησί που συνοδεύτηκε από τραυματισμούς πολιτών και καταστροφή περιουσιών.
Καλούμε τον Χιώτικο λαό σε αγωνιστική εγρήγορση και ενεργή συμμετοχή στις δράσεις μας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ