9.2.2021 15:44

Συντονιστική Επιτροπή: «Ευαγγέλιο για εμάς η βούληση των κατοίκων της Χίου»

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των χωριών μας και όλων των συμπολιτών μας από τη Χίο που συμμετείχαν σε αυτές.  Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι σύσσωμος ο Χιώτικος λαός, αγκαλιάζει το σύνθημα «Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά στρατόπεδα συγκέντρωσης δε θέλουν τα νησιά.»

Η Κυβέρνηση και ο  υπουργός της,  που σε συνεργασία με την Ε.Ε. επιμένουν να στήσουν τις φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στον Έβρο,  θα  μας βρουν όλους αντίθετους.

Τα γεγονότα στον Έβρο, πέρα από τις ακραίες φωνές , που δεν μας εκφράζουν,  αποδεικνύουν  τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και Ε.Ε. που δεν ενδιαφέρονται ούτε για το ότι βρισκόμαστε σε παραμεθόριο περιοχή, ούτε για τα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιών μας ούτε και για τους πρόσφυγες και μετανάστες, αφού θέλουν να φτιάξουν  τα γκέτο στα σύνορα, υποτίθεται  για να τους αποτρέπουν.     

Ψεύδη για την δήθεν αποσυμφόρηση, ψεύδη και εξαγγελίες για μικρό αρχικό "γενικό" πληθυσμό  1500 ατόμων που  κρύβει από πίσω του αριθμούς πολύ μεγαλύτερους των 4 -5.000.  

Ψεύδη και στην ερμηνεία της κοινής δήλωσης Ε.Ε. -Τουρκίας ότι επιστροφές μπορούν να γίνονται μόνο από τα νησιά. Ψεύδη για όλα την ίδια στιγμή που εφαρμόζεται επιλεκτικά εις βάρος των νησιών μας η δήλωση αυτή αφού κανένα άλλο συμβαλλόμενο μέρος δεν τηρεί το παραμικρό από τα «συμφωνημένα». (Η Ευρώπη δεν δέχεται μετεγκαταστάσεις ,ενώ η Τουρκία εργαλειοποιεί κατά το δοκούν το προσφυγικό-μεταναστευτικό).

Δυστυχώς , στο νησί μας η Δημοτική αρχή έχει περάσει από τις αρχικές παλινωδίες στο ρόλο του Δούρειου Ίππου. Με όλους τους τρόπους συντάσσεται στο πλευρό της κυβέρνησης και του κ. Μηταράκη με τις δηλώσεις της , με τις πράξεις της , έχοντας μετατρέψει σε κουρελόχαρτο και γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  που και η ίδια ψήφισε.

Το τελευταίο διάστημα το επιτελείο της και ο ίδιος ο δήμαρχος  ετοιμάζονται  να αναλάβουν  τον πλήρη ρόλο της Κερκόπορτας, στο «σχέδιο  Μυτιλήνη», δηλαδή ανατροπή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και απόφαση ενός  έωλου “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ “  για μια νέα δομή πάνω στο νησί.

Όλα αυτά την ώρα που πληθαίνουν οι αντιδράσεις, που αποδεικνύεται περίτρανα η αδιέξοδη πολιτική του εγκλωβισμού των πολιτικών της Ε.Ε. και της κυβέρνησης , που οι εκβιασμοί δίνουν και παίρνουν , που τα ασύστολα ψεύδη καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος.  

Η καταγγελία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδας για τον υπουργό μετανάστευσης , περί απειλής  του τύπου: «Μπορώ να φέρω και 10.000 και θα το κάνω», στο βαθμό που ευσταθεί και δεν διαψεύδεται είναι εκτός από κυνική και επικίνδυνη. Δείχνει το τι θα γίνει στο τέλος και τι μας κρύβουν!

 

Καλούμε τους Χιώτες και τις Χιώτισσες 

Συναγερμός παντού όποια μέρα , όποια ώρα επιχειρηθεί κάτι τέτοιο ώστε να δώσουμε το παρών με όλους τους  τρόπους και με όλα τα μέτρα προστασίας. Ας μην επαναπαύονται ούτε για μια στιγμή ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο. Σε επαγρύπνηση για να μην περάσουν ούτε τα κυβερνητικά σχέδια ούτε τα σχέδια της Δημοτικής αρχής να αλλάξει τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσοι  συμβάλλουν σε μια τέτοια κατεύθυνση θα γραφτούν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της  Χίου και των νησιών μας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ