8.10.2021 10:14

Συντονιστική Επιτροπή: Εγρήγορση και συμμετοχή ενόψει εξελίξεων

Ευρύ κάλεσμα για εγρήγορση και συμμετοχή στον αγώνα της απευθύνει σε όλους τους Χιώτες η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση με πρώτο τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μηταράκη, περηφανεύονται για τα κέντρα φυλακές της ΕΕ στα νησιά μας.

Πρόσφατα εγκαινίασαν το τερατούργημα στη Σάμο, που θα εγκλωβίζει πάνω από 3000 ανθρώπους και ανήγγειλαν με τυμπανοκρουσίες το ξεκίνημα των έργων για το νησί μας στο Θόλος και τη Μυτιλήνη.

Αλήθεια αφού σταμάτησαν οι ροές, όπως ισχυρίζονται, γιατί φτιάχνουν τα κέντρα σε μέγεθος μιας πόλης; Απλούστατα :

Για να τους Εγκλωβίζουν μόνιμα στα νησιά μας με τα λεφτά της ΕΕ, που είναι λεφτά όλων των φορολογούμενων πολιτών της και φυσικά και δικά μας!!!

ΗΡΘΕ ΞΑΝΑ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;; 

Πριν ενάμιση χρόνο, βρεθήκαμε η συντριπτική πλειοψηφία των Χιωτών πάνω στα βουνά, για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια, για να αντιμετωπίσουμε το στρατό κατοχής των ΜΑΤ, που έστειλαν τα κυβερνητικά επιτελεία και ο υπουργός Μηταράκης.

  • Δε θέλουμε το μέλλον του νησιού να είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης .
  • Δε θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας να είμαστε οι δεσμοφύλακες για όλη την Ευρώπη 
  • Δεν θέλουμε την «γκρίζα» οικονομία που τα πάντα θα περιστρέφονται γύρω από τις υπηρεσίες των ΚΥΤ.
  • Δε θέλουμε το νησί μας και τα νησιά μας να είναι χώροι εγκλωβισμού των θυμάτων των πολέμων τους, των κάθε λογής επεμβάσεων και της εργαλειοποίησης του προβλήματος πότε από τον Ερντογάν, πότε από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις, που υλοποιούν αυτές τις πολιτικές.
  • Δεν θέλουμε την μείωση του ΦΠΑ, θέσεις εργασίας,την παιδεία, υγεία και πρόνοια, ασφαλείς συγκοινωνίες, ως τα «τριάντα αργύρια» της εξαγοράς μας. Τα θέλουμε και τα απαιτούμε-γιατί είναι βασικά δικαιώματά μας και για μας και για όλο τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς και στοιχειώδης υποχρέωση κάθε κράτους είναι να τα προσφέρει αυτονόητα στα ακριτικά νησιά μας. 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου, καλεί τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά, τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία του νησιού, τα πολιτιστικά σωματεία και φορείς, τους συλλόγους, τα τοπικά συμβούλια και τους αιρετούς όλων των βαθμών, να βρεθούν στις επάλξεις, στο πλευρό των χωριών που πλήττονται και να συντονίσουν το βηματισμό τους με τη Συντονιστική επιτροπή.

Τους καλεί να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις που θα ανακοινώνονται στο επόμενο διάστημα.

Τους καλεί να συμμετέχουν στη μεγάλη συγκέντρωση που θα διοργανωθεί στην πλατεία της Χίου από τη συντονιστική σε χρόνο ανάλογο και με τις εξελίξεις.

Να είναι όλοι έτοιμοι από άκρη σε άκρη του νησιού να βρεθούμε αυτή τη φορά στις επάλξεις του Θόλους, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί είτε είναι Μπαμπακιές, είτε Ολύμποι, είτε οτιδήποτε άλλο.

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

Να υπερασπίσουμε το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, την αξιοπρέπειά μας, το δικαίωμα να αποφασίζουμε για τον τόπο μας και τελικά την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας προς όλους .

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ HOT SPOT, ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΙΑΛ.

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ