20.3.2020 21:02

Συντονιστική αιρετών και κατοίκων Χίου: "Στελεχώστε το Νοσοκομείο και πάρτε κόσμο από τη ΒΙ.ΑΛ."

Η Συντονιστική Επιτροπή Αιρετών και Κατοίκων της Χίου μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία του κορονοϊού, και τον ταυτόχρονο εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στη Χίο και στη ΒΙΑΛ καλεί όλους του συμπατριώτες μας να εφαρμόσουμε στο έπακρον τα μέτρα κοινωνικής και ατομικής ευθύνης που έχουν εξαγγελθεί , προκειμένου να προφυλαχθούμε οι ίδιοι και οι οικογένειές μας .

Στη ζωή και στον αγώνα μας δεν περισσεύει κανείς !

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση πρέπει να πράξει τα δέοντα στον υπέρτατο βαθμό, ώστε οι υγειονομικές δομές της Χίου και πρώτα από όλα το νοσοκομείο, να καλύψουν τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και σε υλικά νοσηλείας .

Υπό αυτό το πρίσμα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στον πληθυσμό που διαμένει στις δομές «φιλοξενίας» είναι πολύ υποδεέστερα των περιστάσεων και των αναγκών, με δεδομένο ότι παραμένει ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων που ζουν σε άθλιες συνθήκες , αυξάνοντας τους κινδύνους για τους ίδιους και για τους κατοίκους των νησιών!

Εμείς ρωτάμε τον κύριο Πρωθυπουργό και τον υπουργό «μας» κύριο Μηταράκη: Όλα αυτά τα μέτρα που εξαγγείλατε για τον περιορισμό της κυκλοφορίας είναι δυνατόν να εφαρμοστούν στον χαώδη καταυλισμό του Χαλκειούς ?

Είναι δυνατόν την ώρα που δεν ανακοινώνετε κανένα μέτρο για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, να μιλάτε για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και υγιεινής?

Είναι δυνατόν σε ανθρώπους που τους έχετε καταδικάσει να ζουν στις λάσπες και στα γύρω χωράφια να ελέγξετε τις ροές εισόδου και εξόδου όπως απαιτούν τα μέτρα πρόληψης?

Ποιος μπορεί τέλος να εμπιστευθεί στ αλήθεια μια κυβέρνηση που έχει αφήσει εδώ και μήνες όλους τους εργαζόμενους και τους διαμένοντες στη ΒΙΑΛ χωρίς ιατρικές μάσκες και γάντια?

Πολύ φοβόμαστε , μας το έχετε αποδείξει αυτό εξάλλου με τη διχαστική σας στάση κύριοι της κυβέρνησης, και με την εργαλειοποίηση εκ μέρους σας της αγανάκτησης των κατοίκων του Χαλκειούς, ότι πίσω από τις καθυστερήσεις σας αυτές κρύβεται η λογική της αποδοχής των δήθεν κλειστών κέντρων και στη Χίο, η αποδοχή δηλαδή της δημιουργίας των φυλακών της Ε.Ε. στο νησί μας , πράμα για το οποίο ο Χιώτικος λαός ήδη αποφάσισε δίνοντας τιτάνιο αγώνα κι εμείς σαν Συντονιστική δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

Απαιτούμε:

• Να στελεχωθεί το νοσοκομείο Χίου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και να εφοδιαστεί και η ΒΙΑΛ με αναλώσιμα υλικά, και υλικά προστασίας προσωπικού και ασθενών,

• Να γίνει άμεσος απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων μεταναστών που διαμένουν περιμετρικά της ΒΙΑΛ, υπό άθλιες συνθήκες , εγκυμονώντας κίνδυνους και για τους ίδιους και για εμάς.

• Να προσληφθούν άμεσα γιατροί για τη ΒΙΑΛ προκειμένου να εκτιμηθεί και να ελέγχεται η υγειονομική κατάσταση των ανθρώπων που ζουν εκεί! .

• Να ενημερώνονται σε τακτική βάση οι πρόσφυγες και μετανάστες για τα μέτρα της κυβέρνησης και να έχουν πλήρη πρόσβαση στα μέσα προφύλαξης , όπως τα αντισηπτικά ,μάσκες και γάντια κ.α.

• Να παρθούν μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους στη ΒΙΑΛ και να τους παρέχονται όλα τα μέσα (γάντια, αντισηπτικά, μάσκες κλπ)

• Να ξεκινήσετε άμεσα δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορονοιο μέσα και γύρω από τη ΒΙΑΛ από αύριο το πρωί!

Είναι πολύ παράδοξο κύριε υπουργέ πως ενώ καταφέρατε και εξασφαλίσατε σε ελάχιστο χρόνο 100 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή των δήθεν κλειστών κέντρων στα νησιά, ενώ αναθέσατε σε χρόνο ρεκόρ τις εργολαβίες περίφραξης , τώρα να μην μπορείτε να εφοδιάσετε με αναλώσιμα προστατευτικά υλικά αξίας μερικών χιλιάδων ευρώ τους εργαζόμενους και τους «φιλοξενούμενους» της ΒΙΑΛ…

Όλα αυτά συγκλίνουν στο ότι σκόπιμα στην κυβέρνηση αφήνετε την κατάσταση να βγεί εκτός κάθε ελέγχου, πράγμα βέβαιο όταν (το απευχόμαστε) θα βρεθεί θετικός στον κορονοιο ο πρώτος άνθρωπος μέσα από τη ΒΙΑΛ ! Πλανάστε πλάνη οικτρά αν νομίζετε ότι με αυτό τον τρόπο ότι θα μας κάνετε να αποδεχτούμε εν μέσω πανδημίας με εκβιαστικά διλήμματα τις εμμονές σας για τη νέα υπερδομή .

Απορούμε πραγματικά πως ακόμα πιστεύετε ότι ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος απέναντι σας θα πεισθεί ότι ενώ δεν σταθήκατε ικανοί 8 μήνες τώρα που κυβερνάτε να διαχειριστείτε μια ορθάνοιχτη δομή των 7.000 όπως της ΒΙΑΛ θα μπορούσατε να διαχειριστείτε την δήθεν κλειστή δομή των 20.000+ που αποπειραθήκατε να κατασκευάσετε …

Όπως αποδείχτηκε το μόνο που παρέμεινε και θα παραμείνει κλειστό σε όλη αυτή την ιστορία είναι τα αυτιά σας κύριε υπουργέ !

 

Έχουν όμως γνώση οι φύλακες!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ