22.12.2022 12:54

Συνταξιούχοι ΕΦΚΑ Χίου - "Το 95% των κρατικών εσόδων είναι από τους φόρους που πληρώνει ο λαός"

Συναδέλφισσες-φοι, η ζωή μας, με την συνεχή μείωση των εισοδημάτων μας, επιδεινώνεται, όπως όλων των λαϊκών στρωμάτων. Τα διάφορα καλάθια, το «market pass”,που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αντιστοιχεί σε ένα μπουκάλι γάλα την ημέρα για μια τετραμελή οικογένεια, ενώ η καθημερινή ακρίβεια εκτοξεύει το κόστος για τα αναγκαία. Ο τζίρος των αλυσίδων σούπερ μάρκετ το πρώτο 9μηνο του ’22 αυξάνεται με ρυθμούς 4,5% ενώ πέφτει η κατανάλωση και οφείλεται στην συνεχή αύξηση των τιμών. Λένε ότι φορολογούν τα κέρδη των μεγάλων ομίλων για να ανακουφίσουν τα λαϊκά νοικοκυριά από την ακρίβεια, όταν το 95% των κρατικών εσόδων είναι από τους έμμεσους και άμεσους φόρους που πληρώνει ο λαός. Αντί να δώσουν αυξήσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, προεκλογικά με κάποια επιδόματα αντιμετωπίζουν τις τεράστιες απώλειες και την τραγική κατάσταση στον τομέα των συντάξεων, της υγείας, της πρόνοιας κ.λ.π.

Δεν παραιτούμαστε από κανένα αίτημά μας και δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση.

Διεκδικούμε

Να δοθούν αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται, δίχως προαπαιτούμενα.

Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές των βασικών αγαθών και κατάργηση του Φ.Π.Α που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα.

Καλές γιορτές με υγεία σε όλους!

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ