24.11.2020 7:15

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου για τον θάνατο της Μαίρης Παπακωνσταντίνου

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια της Χιώτισσας γλύπτριας, ζωγράφου και συγγραφέως Μαίρης Παπακωνσταντίνου η οποία έφυγε από ζωή αφήνοντας πίσω της μία σπουδαία και ανεκτίμητη καλλιτεχνική παρακαταθήκη πολλών αριστουργηματικών καλλιτεχνημάτων τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα της, όσο και το εξωτερικό. Το πολυετές έργο της, το μεράκι της δημιουργίας, η πολιτιστική προσφορά και η αγάπη για τον τόπο μας αποτελούν μία ανεξίτηλη σφραγίδα τιμής για όλους εμάς.

Υπήρξε ευρυμαθής και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη, ενώ μέσα από το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο της υποστήριξε την ειρήνη, για αυτό και στο εξωτερικό την αποκαλούσαν η «Γλύπτρια της Ειρήνης», που ως τίτλος ήταν απόλυτα συνυφασμένος με την ήρεμη και αλτρουιστική της φυσιογνωμία. Προτάθηκε επιπροσθέτως από την Ελλάδα ως Γυναίκα της Ευρώπης καθότι ύμνησε εξόχως τη γυναίκα μέσα από τις ποικίλες εκφάνσεις τις δημιουργίας της.

Η απώλειά της μεγάλη για τη Χίο, τις Οινούσσες αλλά και το σύνολο του καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου. Αλησμόνητο το έργο και η παγκοσμίως αναγνωρισμένη πρόσφορά της.

Θερμά Συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους της.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ