10.2.2021 16:34

Σύλλογος Δήμου Χίου: Δίπλα στους εργαζόμενους που έχουν υποστεί βία

Δεδομένου των εξελίξεων που αφορούν πανελλαδικά φαινόμενα περιστατικά βίας ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χίου προχώρησε στην σύσταση επιτροπής στήριξης των εργαζομένων του.

 Αναλυτικά αναφέρουν:

"Σας ενημερώνουμε ότι, o Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου προχωρεί στην σύσταση επιτροπής στήριξης εργαζομένων και παροχής βοήθειας σε περιστατικά βίας (…κάθε είδους) και προσβολής της αξιοπρέπειας τους, που τυχόν λαμβάνουν χώρα στο εργασιακό περιβάλλον.

Σκοπός της επιτροπής είναι η ανάδειξη αυτών των φαινομένων και η προστασία των θιγομένων, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να απομονωθούν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Άλλωστε και στο παρελθόν δεν έχουμε διστάσει να καταγγείλουμε τέτοιες συμπεριφορές απ΄ όπου κι αν αυτές προέρχονται.

Η επιτροπή θα λειτουργεί με σεβασμό στην εμπιστευτικότητα και την ιδιωτικότητα. Θα ενημερώνει, με την άδεια του καταγγέλλοντα το περιστατικό στη Διοίκηση της Υπηρεσίας και θα έχει την ευθύνη παρακολούθησης της όποιας διαδικασίας δρομολογηθεί.

Δεν πρέπει να δοθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι η επιτροπή θα αποφασίζει εάν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα. Θα παρέχει όμως στον καταγγέλλοντα, με την ασφάλεια του σωματείου, το δικαίωμα της αποτελεσματικής εκπροσώπησης.

Σας γνωρίζουμε ότι στις προθέσεις μας είναι και η δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής όπου θα γίνονται δεκτές καταγγελίες και θα παρέχεται στήριξη στους συναδέλφους.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ."

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ