23.5.2016 16:22

«Στραγγαλίζεται» η κοινωφελής εργασία των καταδικασθέντων

Η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έναρξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας  καταδικασθέντων ατόμων σε δήμους έχει προκαλέσει ανησυχία στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής  Πρόνοιας του Δ. Χίου Γ. Παπαδόπουλο,  καθώς όπως δήλωσε στον «π»,  οι προθεσμίες  λήγουν με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος της μη υλοποίησής του προγράμματος. «Έχουμε καταθέσει από πέρσι το Μάρτιο το αίτημα στο υπουργείο και από τότε εκκρεμεί. Σε πρόσφατη επικοινωνία που είχαμε με υπηρεσιακούς παράγοντες μας ενημέρωσαν ότι περιμένουν την έκδοση της υπουργικής απόφασης», ανέφερε ο αντιδήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν ήδη τέσσερις  ενδιαφερόμενοι που περιμένουν να ξεκινήσει το πρόγραμμα. «Τέσσερις άνθρωποι αγωνιούν καθημερινά για το τι μέλλει γενέσθαι αφού θα αναγκαστούν ή να εκτίσουν την ποινή τους ή να πάνε Αθήνα ή σε άλλο νομό για να δουλέψουν σε κοινωνική εργασία προκειμένου να μην εκτίσουν την ποινή τους. Αυτό βέβαια σημαίνει έξοδα για τους ίδιους που δεν είναι σε θέση να καλύψουν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος τόνισε ακόμη ότι η κοινωνική εργασία προσφέρει στην οικονομία κέρδη αφού δεν δαπανούνται χρήματα για μισθοδοσίες. «Νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει κάποια παρέμβαση από τους τοπικούς βουλευτές μήπως και ξεκολλήσει το θέμα», κατέληξε.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ