13.3.2016 13:41

Στους δρόμους οι πρόσφυγες της Χίου για τα κλειστά σύνορα

ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΩΡΕΣ Η ΣΟΥΔΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΕΠΙΣΟΔΕΙΩΝ

Απο πρόσφυγες και μετανάστες γέμισε το κέντρο της πόλης το απόγευμα του Σαββάτου. Με πλακάτ στα Αγγλικά και στα Αραβικά, ομάδα 250 ατόμων διαδήλωσαν σε Απλωταριά και Πλατεία Βουνακίου κατά των κλειστών συνόρων, ζητώντας να τους επιτραπεί άμεσα να ταξιδέψουν για τον Πειραιά και από εκεί για τα βόρεια σύνορα της χώρας. 

Με τη βοήθεια ντόπιων ακτιβιστών οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κινητοποιήσουν ακόμα και τους διαμένοντες στη Σούδα, με αποτέλεσμα να προκληθεί προς στιγμή αναστάτωση.

Έτσι υπό τον φόβο επεισοδίων οι υπεύθυνοι του χώρου αποφάσισαν να απαγορεύσουν για δύο ώρες την είσοδο σε πρόσφυγες και μετανάστες κάτι που δημιούργησε αντιδράσεις από την πλευρά των ντόπιων διαδηλωτών που θεώρησαν ότι πρόκειται για καταπάτηση των ελευθεριών των προσφύγων. 

Με τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας σε Απλωταριά και πλατεία Βουνακίου χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια. 

Επιφυλακτικοί 

Η συγκεκριμένη πάντως κίνηση δημιούργησε ιδιαίτερο προβληματισμό στους τοπικούς φορείς που διαχειρίζονται το προσφυγικό κυρίως ως προς το κομμάτι της παρότρυνσης σε διαμαρτυρία από Χιώτες ακτιβιστές. 

"Το γνωρίζουν πολύ καλά οτι μια τοπική διαμαρτυρία δεν μπορεί να ανατρέψει αποφάσεις που δεν πάρθηκαν καν από την Ελλάδα, όπως το κλείσιμο των συνόρων. Αυτό που καταφέρνουν είναι να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους και να αντιστρέψουν το καλό κλίμα που επικρατεί στη Χίο εδώ και καιρό", δήλωσε στον "π" εκπρόσωπος φορέα που εμπλέκεται στο μεταναστευτικό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ