7.12.2015 16:29

Στόχος η ενίσχυση με πλωτό του Λιμεναρχείο

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΛΩΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ»

Ρόλο διαμεσολαβητή αλλά και διευκόλυνσης για την εμπέδωση του κλίματος των αναγκών που καταγράφονται σε τοπικό επίπεδο, αναφορικά με τις ανάγκες στο ζήτημα των προσφύγων και τις αυξημένες υποχρεώσεις του Λιμεναρχείου Χίου, αναλαμβάνει το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» με απώτερο σκοπό, να ενισχυθούν τα θαλάσσια μέσα.

Από την πρωτοβουλία ήρθαν κοντά οι Ελληνικές υπηρεσιες αρωγής και διάσωσης των προσφύγων που κινδυνεύουν στη θάλασσα (βασικά του Λιμενικού Σώματος που φέρει το βάρος της ευθύνης για έρευνα και διάσωση στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο) και αντίστοιχων οργανισμών από χώρες της Βόρειας Ευρώπης που παρέχουν  τέτοιες υπηρεσίες επί εθελοντικής βάσεως.

Στα πλαίσια εμπέδωσης μίας τέτοιας συνεργασίας, το Ίδρυμα υπεδέχθη την Τετάρτη στη Χίο τριμελή ομάδα εθελοντικών οργανισμών έρευνας και διάσωσης από τη Γερμανία, Ολλανδία και Σουηδία, την οποία και έφερε σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές του νησιού (Λιμεναρχείο, Περιφέρεια και Δημαρχείο).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιδρύματος: «δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες μας να δουν ιδίοις όμμασι και να αντιληφθούν πληρέστερα υπό ποίες συνθήκες λειτουργεί το σύστημα προσφοράς αρωγής στη θάλασσα σε πρόσφυγες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους προσπαθώντας να μεταναστεύσουν, μέσω Ελλάδας, σε χώρες της Β. Ευρώπης.Μετάαξιολόγηση της επίσκεψής τους, οι ξένοι παρατηρητές θα υποβάλουν προτάσεις συνεργασίας, υπό τον συντονιστικό και επιχειρησιακό έλεγχο του Λιμενικού Σώματος, προς βελτίωσην των παρεχομένων υπηρεσιών αρωγής και διάσωσης προσφύγων στη θάλασσα».                        

Στόχος να αγοραστεί πλωτό

Χωρίς να αναφέρεται παραπάνω, οι προσπάθειες έχουν ως στόχο να φθάσουν στο νησί μας, μέσω των παραπάνω φορέων, κεφάλαια,  που θα επαρκούν για την αγορά νέου πλωτού σκάφους για το Λιμενικό, προκειμένου να μπορεί το Λιμεναρχείο να επιτελεί το ρόλο του ακόμη καλύτερα. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες ενδείξεις, από το ίδρυμα εκφράζεται η πεποίθηση ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.                                                        

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ