11.7.2016 15:34

Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά της Βιβλιοθήκης

ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΗΡΕ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ « ΚΟΡΑΗΣ»

Στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης αρμόδιου για θέματα διαφάνειας  βρίσκεται πλέον ο φάκελος με τα στοιχεία του οικονομικού και διοικητικού ελέγχου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης «Κοραής» και σύμφωνα με τον κυβερνητικό Βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη παραμένει αδιευκρίνιστο  πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα. « Κατέθεσα επερώτηση στη Βουλή για την πορεία του διοικητικού και οικονομικού ελέγχου της Βιβλιοθήκης «Κοραής» και με ενημέρωσαν από το υπ. Παιδείας ότι η υπόθεση έχει αποσταλεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης.», δήλωσε στον «π» ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης .

 

Εν κρυπτώ

Ο κ. Μιχαηλίδης στις δηλώσεις τους  υπογράμμισε ότι το υπουργείο Παιδείας δεν του χορήγησε επιπλέον στοιχεία επειδή ο φάκελος βρίσκεται σε προδικασία οπότε απαιτείται απόλυτη μυστικότητα. « Είχα ζητήσει να μου δοθούν επισήμως στοιχεία για τυχόν ευθύνες εις βάρος υπαλλήλων του υπουργείου ή άλλων προσώπων και αν πρόκειται να διαταχθεί ΕΔΕ ή να αποσταλεί ο φάκελος στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Τα στοιχεία δεν μου κοινοποιήθηκαν εξαιτίας της μυστικότητας που πρέπει να διατηρηθεί ως το τέλος της διαδικασίας», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης «Κοραής» Κ. Μερούσης  μιλώντας στον «π» δήλωσε άγνοια για το θέμα, αφού όπως είπε δεν έχει καμία ενημέρωση. « Δεν με πληροφόρησαν για το θέμα οπότε δεν γνωρίζω τη διαδικασία. Αναμένω και εγώ το πόρισμα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ