8.6.2012 10:59

Στο Liberty Hellas οι Αιγνουσιώτες του Σ.Φ.Ο.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ- ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑΣ

Επίσκεψη-ξενάγηση στο Libertie, «HELLAS» που βρίσκεται δεμένο στην Ακτή Βασιλειάδη θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στις 11.00 το πρωί ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών».
Το πλοίο αυτό, που αποτελεί ένα από τα τρία liberties, τα οποία σώζονται παγκοσμίως, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και κατεστραμμένο στις ΗΠΑ και ρυμουλκήθηκε στην Ελλάδα το 2008 με πρωτοστάτες τον αείμνηστο Βασίλη Κωνσταντακοπουλο, τον Σπύρο Πολέμη, καπ. Παναγιώτη Τσάκο κ.α.  για να επισκευαστεί και να πάρει την σημερινή εξαιρετική του μορφή!
«Θα επισκεφθούμε το πλοίο μαζί με παλαίμαχους Αιγνουσιώτες καπετάνιους και μηχανικούς, για να ακούσουμε τις αναμνήσεις και τις αφηγήσεις τους και να ταξιδεύσουμε στη χρυσή εποχή της αναγέννησης της Εμπορικής μας ναυτιλίας.
Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να βρίσκονται στο πλοίο στις 11 το πρωί για να παρακολουθήσουν την ξενάγηση. Μετά την επίσκεψη στο λίμπερτυ HELLAS προαιρετικά θα πάμε για ουζάκι σε μεζεδοπωλείο της Πειραϊκής», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Σ.Φ.Ο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ