1.2.2016 14:29

Στο δρόμο της λογικής η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Πρόσφορο έδαφος φαίνεται ότι βρήκαν οι εκκλήσεις του Μ. Βουρνού να σταματήσουν οι καταστροφικές κατεδαφίσεις στην παραλιακή του αεροδρομίου. Με έγγραφό της η  Γενική Διεύθυνση Χωροταξίας και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, αποδεχόμενη ότι το έργο στη Μπέλα Βίστα εξυπηρετεί την κοινή ωφέλεια και η καθαίρεση του θα προκαλέσει προβλήματα ασφάλειας στους διερχόμενους, εξετάζει τη δυνατότητα έκδοσης αναστολής εκτέλεσης των εργασιών κατεδάφισης, σε σχετική απάντηση επιστολής διαμαρτυρίας του Δήμου Χίου.

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Μ. Βουρνούς με έγγραφό του είχε υπογραμμίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται, εξαιτίας της απόφασης για κατεδάφιση του πεζοδρομίου στην περιοχή, τις δυσλειτουργίες και την επικινδυνότητα για την ασφαλή διέλευση των πεζών και των οχημάτων. Τα ζητήματα αυτά είχε τονίσει ο Δήμαρχος Χίου, τόσο γραπτώς, όσο και προφορικά σε επικοινωνία του με την αρμόδια διεύθυνση τους τελευταίους μήνες.

 

«Ο Δήμος της Χίου, με τις ενέργειες που έκανε, υπερασπίστηκε το αυτονόητο, για το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι δυνατόν, ο Έλληνας πολίτης να πληρώνει, για να κατασκευαστεί ένα έργο, να πληρώνει για να κατεδαφιστεί και να ξαναπληρώνει, για να ξαναφτιαχτεί, αφού, εκ των πραγμάτων,  αποδεικνύεται ότι αυτό είναι αναγκαίο και εξυπηρετεί ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών», δήλωσε ο ίδιος σχετικά με τη συγκεκριμένη εξέλιξη. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ