14.3.2022 14:37

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων

Μιλήσαμε για την διαχείριση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον, δηλαδή πως να καταφέρνουμε να μιλάμε και να λύνουμε τα προβλήματα μας χωρίς να θυμώνουμε, να παίζουμε σύμφωνα με τους κανόνες και να είμαστε αγαπημένοι!

Mε ιδιαίτερη χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του 4ου Δημοτικού σχολείου Χίου, για να μιλήσουμε στους μαθητές της Γ΄τάξης για τις τεχνικές επίλυσης συγκρούσεων. Στις 18.02.2022 πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα «H επίλυση συγκρούσεων στο σχολικό περιβάλλον» από τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Τμήματος Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Ραφαέλα Ζαχαριά και Μαρία Σωτηριανου, Ψυχολόγοι και Μαρίζα Φύλλα, Ειδική Εκπαιδευτικό.

Στόχος της δράσης ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για τεχνικές επίλυσης συγκρούσεων και διαχείρισης θυμού καθώς επίσης και να κατανοήσουν την αξία των ορίων και πότε το χιούμορ μετατρέπεται σε εκφοβισμό. Η επιθυμία μας ήταν να είναι μια διαδραστική και βιωματική δράση ώστε να είναι ενδιαφέρουσα για τα παιδιά. Οι μαθητές συμμετείχαν με περίσσιο ενθουσιασμό ενώ δεν δίστασαν να πραγματοποιούν ερωτήσεις αναφορικά με το θέμα της ομιλίας. Οι τοποθετήσεις τους ήταν αρκετά εύστοχες και εντυπωσιακές!

Πληροφορίες: Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, Χίος, 2271020000 (εσωτ.1), www.kpechios.org

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ