31.7.2025 12:36

Στήριξη στον αγώνα των εθελοντών: Παράδοση εξοπλισμού σε ομάδες δασοπυρόσβεσης της Χίου

Με πρωτοβουλία του οργανισμού «Δεσμός» και τη συμβολή του WWF, ενισχύθηκαν οι εθελοντικές δυνάμεις του νησιού με κρίσιμο πυροσβεστικό υλικό

Υλικοτεχνικός εξοπλισμός παραδόθηκε σε πιστοποιημένες εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης της Χίου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Δεσμός», με την υποστήριξη του WWF. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε σε τελετή που έλαβε χώρα στο πρώην Δημαρχείο Αγίου Μηνά, παρουσία της υπεύθυνης Ανάπτυξης Προγραμμάτων του οργανισμού, Βάσως Παναγοπούλου.

Στοχευμένη ενίσχυση των αναγκών των ομάδων

Η παροχή εξοπλισμού αποτέλεσε άμεση ανταπόκριση στη συμβολή των εθελοντών στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά που έπληξε τη Χίο και αντανακλά τη σημασία της ενίσχυσης της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας. Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε περιλαμβάνει:

  • Από την εταιρεία ΠΡΟΝΟΙΑ:

    • 100 σωλήνες πυρόσβεσης διαμέτρου 25mm

    • 23 αυλούς πυρόσβεσης διαμέτρου 25mm

  • Από την εταιρεία NEOMED:

    • 7 ζεύγη μπότες δασοπυρόσβεσης

Η διανομή του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε με βάση τις οδηγίες που συνοδεύουν τη δωρεά και αφορά αποκλειστικά σε ομάδες που διαθέτουν την απαραίτητη πιστοποίηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ