12.4.2016 15:42

Στη Χίο ο Σταύρος Θεοδωράκης [ΦΩΤΟ]

Με τους θεσμικούς φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση του Μεταναστευτικού και Προσφυγικού ζητήματος συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Χίο ο αρχηγός του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού στο δημαρχείο καθώς και με τον Λιμενάρχη του νησιού Χρήστο Φραγκιά. Στη συνέχεια, μετέβησαν με τα πόδια στον καταυλισμό στην Σούδα, στην βόρεια τάφρο του Κάστρου της Χίου. Ο καταυλισμός που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ύπατης Αρμοστείας αρχικά δημιουργήθηκε ως προσωρινό κέντρο -transit για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έφταναν στο νησί. Πλέον λειτουργεί ως μόνιμος χώρος φιλοξενίας για περίπου 700 ανθρώπους καθώς οι δομές του hot spot δεν επαρκούν. Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε με τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας, και των Γιατρών χωρίς Σύνορα που βοηθούν στον καταυλισμό, καθώς και με τους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο νησί.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση με τους Μαστιχοπαραγωγούς της Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ