10.3.2016 13:54

Στη Χίο εκτάκτως το Blue Star Patmos [BINTEO]

ΜΟΛΙΣ 300 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Σταθερά πάνω από τους 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμείνουν στη Χίο, παρότι το βράδυ της Πέμπτης θα αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής περίπου 300 άτομα.

Σύμφωνα με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χρ. Φραγκιά στο νησί βρίσκονται 2.587 άτομα. Το βράδυ της Τετάρτης αναχώρησαν 57 άτομα ενώ το πρωί της Πέμπτης 138 άτομα για Πειραιά.

Με καθυστέρηση 24 ωρών το Υπουργείο Ναυτιλίας στέλνει στη Χίο το πλοίο «Blue Star Patmos» το οποίο βρίσκεται στη γειτονική Σάμο. Το πλοίο σύμφωνα με τον Χρ. Φραγκιά θα παραμείνει στο λιμάνι της ΧίοΥ μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί πόσα άτομα θα επιβιβαστούν σε αυτό ή αν κατά τη διάρκεια της 24ωρης παραμονής του θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο, με δεδομένο ότι οι χώροι φιλοξενίας του νησιού έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Η άφιξη του στο νησί, αναμένεται στις 17:00 της Πέμπτης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ