20.10.2021 20:28

Στη Χίο των εφοπλιστών αναζητάμε 15.000 ευρώ για θάλαμο χημειοθεραπειών (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκκληση σε όλους τους Χιώτες να προσφέρουν ελάχιστα χρήματα για τον συγκεκριμένο σκοπό απευθύνει μέσω του «π» ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου

Έκκληση σε όλους τους Χιώτες προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 15.000 ευρώ για τη διαμόρφωση θαλάμου χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο Χίου, απηύθυνε μέσω του «π» η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών του νησιού «ΕλπίΖΩ» Τούλα Βογιατζή Μπατσούκα.

Όπως εξήγησε οι ανάγκες του Νοσοκομείου για χώρους Covid 19, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο θάλαμος χημειοθεραπείας ο οποίος μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο του Νοσοκομείου, ωστόσο η διαμόρφωση του νέου χώρου συνολικής επιφάνειας 160 τ.μ., απαιτεί σημαντικό χρηματικό ποσό.

Ήδη το Νοσοκομείο με παρέμβαση της Διοικήτριας Ελένης Κανταράκη αλλά και δωρεές ιδιωτών συγκεντρώθηκε το ποσό των 40.000 ευρώ αλλά απομένουν ακόμα 15.000 ευρώ ώστε ο θάλαμος να καταστεί πλήρως λειτουργικός.

Όπως εξήγησε η κα. Μπατσούκτα, οι καρκινοπαθείς της Χίου υποβάλλονται επί του παρόντος σε χημειοθεραπείες εντός προκάτ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους και την έκθεσή τους σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως το κρύο ή η υψηλές θερμοκρασίες.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ