12.4.2023 15:28

Σταματήστε τις διώξεις αλλιώς αναλάβετε την ευθύνη για τον τερματισμό του εθίμου

Πρωτοφανείς κινητοποίηση από την Αστυνομία και σκέψεις για ακύρωση του ρουκετοπόλεμου

Μία άνευ προηγουμένου αστυνομική επιχείρηση με στόχο όσους επιχειρήσουν φέτος να βρεθούν στα συνεργεία Αγίου Μάρκου και Παναγίας Ερειθιανής βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, η οποία σε περιφερειακό επίπεδο συντονίζεται από την Γ.Α.Δ.Π. Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Για πρώτη φορά η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή του Βροντάδου, ξεπερνά το ανεκτό από την τοπική κοινωνία, αφού οχήματα της ΟΠΚΕ και όχι μόνο, περιπολούν νύχτα και μέρα, πραγματοποιώντας εφόδους αλλά και ελέγχους σε διερχόμενα οχήματα και πολίτες, σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η μεταφορά ρουκετών στα σημεία ρίψης.

Απόδειξη της υπερβολής από την πλευρά της Αστυνομίας είναι το γεγονός ότι, επιστράτευσαν μέχρι και τους συνοριοφύλακες για πραγματοποίηση ελέγχων ενώ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων αναφέρθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε μέχρι και drone για τον αστυνομικό έλεγχο και τον εντοπισμό ρουκετών.

Ταυτόχρονα, τις τελευταίες ώρες, Μ.Μ.Ε. της Αθήνας, έχουν εξαπολύσει έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο στο έθιμο, πιέζοντας την κατάσταση προς την κατεύθυνση της ακύρωσής του, θέτοντας ζητήματα ασφαλείας στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, που θέτει το έθιμο στην παρανομία και επιχειρεί να το παρουσιάσει εντέχνως ως καταστροφικό, η τοπική ηγεσία, με εξαίρεση τον Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, που κατήγγειλε τα όσα συμβαίνουν, παραμένει σιωπηρή.

Δήμος, Περιφέρεια αλλά και Κυβερνητικός Βουλευτής, αρκούνται σε ρόλο απλού παρατηρητή, τη στιγμή που η Χίος και ειδικότερα ο Βροντάδος, είναι πολύ πιθανό να ζήσουν στιγμές αντίστοιχες του 2016, όταν οι αστοχίες της τότε Δημοτικής Αρχής, ακύρωσαν το έθιμο την τελευταία στιγμή και προξένησαν σημαντικό πλήγμα στη Χίο.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες – και όχι άδικα – οι ρουκετατζήδες, είναι πολύ κοντά στην απόφαση να μην πραγματοποιήσουν το έθιμο, αφού δεν θέλουν το βράδυ της Ανάστασης να μετατραπεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό με την Αστυνομία.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ