17.6.2014 13:30

Σταμάτησε η μονοδρόμηση

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑΚΟΠΟΤΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ

Μονομαχίες στήνονται και πάλι για τη μονοδρόμηση της οδού και την κατασκευή πεζοδρομίων στην Κωνσταντίνου Μονομάχου (Φραγκομαχαλά).

Το έργο σταμάτησε ύστερα από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από δυο κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στο έργο υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομο και στερείται αδειών.

Τα πεζοδρόμια

Το κύριο επιχείρημα εκείνων που κατέθεσαν τα ασφαλιστικά μέτρα είναι το πλάτος των πεζοδρομίων. Υποστηρίζεται ότι  δεν τηρήθηκε ακριβώς η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναφέρονταν σε πεζοδρόμια ενός μέτρου εκατέρωθεν.

«Σήμερα το πρωί μετρήσαμε τα πεζοδρόμια και το πλάτος του δρόμου. Το πλάτος του δρόμου είναι σταθερά πλάτους 3,5 μ. με 1,40μ πεζοδρόμιο από τη μια πλευρά και 1μ. από την άλλη» δήλωσε στον «π» ο Ιακ. Μπριλής πρόεδρος του συλλόγου του Φραγκομαχαλά που θα συνεδρίαζε εκτάκτως το απόγευμα της Δευτέρας γι αυτό το θέμα.

Ο ίδιος δε, δεν έκρυψε την απορία τους για την άνευ προηγουμένου καθυστέρηση που σημείωσε η αποστολή της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου από την αποκεντρωμένη διοίκηση για την οριστική έγκριση του έργου.

Μέχρι τις 26 Ιουνίου θα εξεταστούν τα ασφαλιστικά μέτρα, οι εργασίες δε θα εκτελούνται με τον Ιακ. Μπριλή να δηλώνει σχεδόν σίγουρος για το αποτέλεσμα. «Δε γίνεται για δυο άτομα να σταματήσει ένα έργο που γίνεται επ’ ωφελεία των πολλών με όλες τις νόμιμες διαδικασίες» κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ