24.8.2016 14:33

Στα σκαριά το Χιακό Κέντρο Πρόνοιας

Μια Κοινότητα που θα στεγάζει όλες τις προνοιακές δομές του νομού φιλοδοξεί να δημιουργήσει μέχρι το τέλος του 2017 ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου Χίου Γιώργος Παπαδόπουλος, ευελπιστώντας ότι το έργο συνολικού προϋπολογισμού 450.000€ θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. « Αν το έργο υλοποιηθεί θα αποτελέσει το δεύτερο μεγαλύτερο προνοιακό έργο στο νησί μετά το Διονύσειο Οικοτροφείο. Θα είναι ένας συντονιστικός φορέας που θα έχει υπό την σκέπη του όλες τις προνοιακές δομές της Χίου. Η πρόταση θα κατατεθεί τέλη Αυγούστου στη διαχειριστική αρχή και υπολογίζω ότι μέχρι το 2ο εξάμηνο του 2017 θα έχει υλοποιηθεί», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας.

Το Κέντρο Πρόνοιας προβλέπεται να απασχολεί δύο κοινωνικούς λειτουργούς, δύο ψυχολόγους, έναν διαμεσολαβητή για τους αθίγγανους, έναν παιδαγωγό, τέσσερις νοσηλευτές και έναν επισκέπτη υγείας. « Η δομή θα  είναι πλήρως εξοπλισμένη από στελεχιακό δυναμικό και θα έχει την δυνατότητα να διαχειρίζεται με ειδικούς όλα τα περιστατικά πρόνοιας του νησιού. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 450.000€ από το ΕΣΠΑ για τρία χρόνια», κατέληξε ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ