8.6.2012 10:41

Στα όρια

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΟΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν σήμερα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κ. Γανιάρη οι εκπρόσωποι των συλλόγων των ατόμων με χρόνιες ασθένειες, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας και για την αδυναμία τους να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, λόγω της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συτήματος.
Ο αντιπεριφερειάρχης  Κ. Γανιάρης απευθύνει έκκληση  σε όλους του αρμόδιους να λύσουν το θέμα, ενώ άκαρπες έχουν αποβεί οι ενέργειες του προκειμένου να μπορέσει να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.
Της σημερινής κινητοποίησης είχε προηγηθεί χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και τη δημιουργία του προβληματικού κι ελλειμματικού ΕΟΠΥΥ, στις εγκαταστάσεις του οργανισμού (ΙΚΑ).
Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει συμπολίτες μας είναι εκείνο που ανέφερε η πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, Σοφία Μιχάλα, ότι υπάρχουν επιστολές στο σύλλογο στις οποίες άτομα δηλώνουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, επειδή δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους και δεν τυγχάνουν ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ