28.6.2012 13:07

Στα χνάρια της Λ.Α.Σ. ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου

 
Μετά τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου, σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το επιχειρούμενο έργο της επεξεργασίας λυμάτων το νερό των οποίων θα χρησιμοποιείται για την άρδευση του Κάμπου.
Στην ανακοίνωση το ΣΥΡΙΖΑ Χίου αναφέρει:
«Ένα νέο «έργο» έτοιμο να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εγκαταλελειμμένων και ημιτελών έργων στην Χίο με ευθύνη του Δήμου και της ΔΕΥΑΧ.
Πρόκειται για το έργο της επεξεργασία των λυμάτων του Βιολογικού  με σκοπό να αρδεύονται  οι καλλιέργειες και τα περιβόλια του κάμπου.
Η θετική αφετηρία όμως μπορεί να καταλήξει σε κόλαφο, αφού οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ,δηλαδή οι αγρότες της περιοχής ούτε ρωτήθηκαν, ούτε συμμετείχαν ποτέ σε ένα τέτοιο σχεδιασμό. Αντιθέτως ζητούν επιστημονικές εγγυήσεις  για την ασφάλεια των καλλιεργειών τους, πολλοί δε μάλιστα είναι  κάθετα  αντίθετοι
Η πικρή εμπειρία όλων μας στην διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού, και η μειωμένη αξιοπιστία των υπευθύνων προσώπων μας οδηγούν σε δεύτερες σκέψεις .
Μια σειρά παροπλισμένων έργων, Σωλήνες Ναγού, Φυρόλακας, Κόρης Γεφύρι, Σαραπειό κλπ  απομεινάρια  μιας νοοτροπίας που αποφέρει  μόνο οφέλη   στους εμπνευστές της, και  χρόνια τώρα καθηλώνει την ανάπτυξη του νησιού μας».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ