31.5.2016 16:01

Στα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η δημιουργία καταυλισμού στον σκουπιδότοπο

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Σε τροχιά σχεδιασμού παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μπαίνει η δημιουργία νέου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του πρώην σκουπιδότοπου του Δήμου Χίου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο μηχανικός της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. που είχε σχεδιάσει τόσο τη ΒΙ.ΑΛ. όσο και τη Σούδα, θα βρεθεί στη Χίο προκειμένου να παρουσιάσει στους υπεύθυνους του Δήμου Χίου τα σχέδια και τις προτάσεις του για το νέο καταυλισμό προσφύγων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Καραμανή, ο Ο.Η.Ε. μέσω της Ύπατης Αρμοστείας θα αναλάβουν να καταθέσουν την πρόταση για τη νέα δομή, η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τα νέα πρότυπα του ανθρωπιστικού οργανισμού.

«Η Ύπατη Αρμοστεία έχει τα δικά της στάνταρ. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι μία δομή πολύ καλύτερη κι από τη ΒΙ.ΑΛ. και από τη Σούδα. Δεν έχουμε λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό, είναι κάτι που θα το δούμε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο προκειμένου να θέσουμε κι εμείς τις προτάσεις μας», σημείωσε ο κ. Καραμανής.

Ερευνούν την καταλληλότητα του χώρου

Παράλληλα με τον σχεδιασμό επί χάρτου, έγινε γνωστό ότι ο νέος καταυλισμός, θα περάσει από το κόσκινο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία για τον συγκεκριμένο σκοπό θα αποστείλει στη Χίο στελέχη της προκειμένου να ερευνήσουν την καταλληλότητα του χώρου και των συνθηκών διαβίωσης.

«Υπήρξε μία διαφωνία για το ποιος πρέπει να ασχοληθεί με την καταλληλότητα του χώρου. Έτσι καταλήξαμε στο ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να πραγματοποιήσει αυτοψία στον χώρο και να κρίνει εάν μπορεί να δημιουργηθεί ο καταυλισμός. Θα γίνουν οι μετρήσεις και οι μελέτες και θα δούμε εάν αυτό το εγχείρημα είναι ασφαλές ή όχι», κατέληξε ο κ. Καραμανής, επαναλαμβάνοντας ότι για κάθε επόμενο βήμα θα ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ