30.7.2018 13:31

Στ. Κριμιζής και Μ. Γεωργούλης φέρνουν στην Ελλάδα το «COSPAR»

Η φωτογραφία απαθανατίζει την επίτευξη της φιλοξενίας του συνεδρίου.

Ένα από τα μεγαλύτερα επιστημονικά συνέδρια διαστημικής παγκοσμίως

Κάτι σαν «εκδίκηση» για όσα συνέβησαν γύρω από το όνομα του Χιώτη αστροφυσικού, Στ. Κριμιζή, είναι η παρακάτω είδηση, αφού για ακόμη μία φορά ο Χιώτης επιστήμονας αποδεικνύει έμπρακτα τη σημαντικότητά του στον χώρο της αστροφυσικής.

Φυσικά το επίτευγμα δεν ανήκει μόνο στον Σταμάτη Κριμιζή, αλλά και στον αστροφυσικό  Μανώλη Γεωργούλη, και σε ομάδα 21 επιστημόνων από σχεδόν όλα τα Πανεπιστήμια, τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα αλλά και τη διασπορά που με τις προσπάθειες των οποίων η Αθήνα οικοδέσποινα του επιστημονικού συνέδριου «COSPAR» το 2022. Ένα συνέδριο που φιλοξενεί περίπου 3.000 διαστημικούς επιστήμονες. 

Η ελληνική υποψηφιότητα συντονίστηκε από το Γραφείο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και την Εθνική Επιτροπή Διαστημικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Και των δύο προΐσταται ο κ. Κριμιζής, ενώ ο κ. Γεωργούλης είναι Εθνικός Εκπρόσωπος στην COSPAR.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ