27.4.2012 16:47

Σώθηκαν από τύχη (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)

ΔΥΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΥΛΩΤΗ

 

Τα χειρότερα απέτρεψαν σήμερα το μεσημέρι οι άνδρες της Π.Υ. Χίου, που χρειάστηκε η πολύτιμη συνδρομή τους σε ένα εξαιρετικά δύσκολο συμβάν στο εγκαταλελειμμένο πυρηνελαιουργείο της Ε.Μ.Χ, κοντά στον Άγιο Ιωάννη στην Καλλιμασιά.

Συγκεκριμένα, το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε κλήση από εργάτες που πραγματοποιούσαν εργασίες κοπής παλιών μεταλλικών δεξαμενών του εργοστασίου. Φθάντοντας στο σημείο και ενώ φαινομενικά η κατάσβεση της πυρκαγιά αποτελούσε τυπική υπόθεση, οι πυροσβέστες ήρθαν αντιμέτωποι με δεξαμενές και σωληνώσεις γεμάτες με ένα εύφλεκτο υγρό, αγνώστου ταυτότητας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο διοικητής της Π.Υ. Χίου Ι. Αρχοντάκης παίρνοντας δείγμα του υγρού κάλεσε χημικό προκειμένου να ελεγχθεί η ταυτότητά του. Παράλληλα η αντιδήμαρχος Ιωνίας Α. Θλιβίτου που ήταν στο σημείο, επικοινώνησε με τον παλιό υπεύθυνο του εργοστασίου, ο οποίος φθάνοντας στο σημείο, ανέφερε ότι οι δεξαμενές περιείχαν εξάνιο .

Όπως ανέφεραν στον διοικητή της Π.Υ. Χίου τα εργαστήρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το εξάνιο αποτελεί ένα ιδιαίτερα εύφλεκτο άκυκλο κορεσμένο υδρογονάνθρακα ο οποίος εκτός των άλλων, δημιουργεί αποδόμηση του περιφερειακού και του κεντρικού νευρικού συστήματος, αν υπάρξει εισπνοή σε μεγάλες ποσότητες.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα και ενώ οι άνδρες της πυροσβεστικής πήραν την άδεια να αραιώσουν το εξάνιο με τη ρίψη νερού, έφθασε στο σημείο ένα όχημα με άμμο, έπειτα από εντολή της Α. Θλιβίτου, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως απορροφητική ουσία.

Σε ότι αφορά το συμβάν της πυρκαγιάς, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, οι εργάτες προκειμένου να αποδομήσουν τις δεξαμενές και τους σωλήνες έκαναν χρήση τροχού με αποτέλεσμα η αύξηση της θερμοκρασίας αλλά και οι σπίθες από την κοπή του μετάλλου, να αποτελέσουν την αιτία της φωτιάς.

«Σώθηκαν από τύχη», ήταν το σχόλιο του διοικητή της Π.Υ. Χίου Ι. Αρχοντάκη.

Πυρκαγιά και στο κέντρο της πόλης

Στο μεταξύ ακόμα μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15.00 σήμερα το μεσημέρι στο δεύτερο όροφο οικείας στην Οδό Ιουστινιάνη στην Τρουλωτή, από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα.

Την πυροσβεστική ειδοποίησε γείτονας αφού οι ιδιοκτήτες εκείνη την ώρα έλειπαν. Από την Πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς η κουζίνα και ο εξοπλισμός γύρω από αυτή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ