4.4.2023 9:57

Σόου ρουκετών στο Πετροκάραβο αντί εθίμου προτείνουν θιγόμενοι κάτοικοι

Μέσα από επιστολή τους στον Δήμαρχο ζητούν τη μεταφορά και τη διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου ανάμεσα σε Πετροκάραβο και παραλία Αφανή Ναύτη

Τη μετατροπή του Ρουκετοπόλεμου σε ένα απλό σόου, το οποίο θα διεξάγεται όχι ανάμεσα σε ενορίες αλλά στις παραλίες του Πετροκάραβου και του Αφανή Ναύτη, ζητούν με επιστολή τους στον Δήμαρχο Χίου 12 θιγόμενοι κάτοικοι του Βροντάδου (οι οποίοι ζητούν να κρατηθεί η ανωνυμία τους από τα Μ.Μ.Ε.).

Σε αυτή σημειώνουν ότι, στην τοποθεσία που προτείνουν μπορούν να εκτοξευθούν ρουκέτες χωρίς κίνδυνο για ζωές και περιουσίες, επιτρέποντας – όπως λένε- την επίσκεψη των πιστών στις ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής.

Αναλυτικά αναφέρουν:

Aξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Βεργίνα αλλά και της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήσαμε με τον κ. Βεργίνα και σειρά στελεχών του Δήμου σας, οι κάτοικοι του Βροντάδου που διαμαρτύρονται για τον ρουκετοπόλεμο προτείνουν την μεταφορά του «εθίμου» στην περιοχή μεταξύ Πετροκάραβου και παραλίας Αφανή Ναύτη.

Είναι μια τοποθεσία η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για επίδειξη ενώ διασφαλίζει απολύτως την ασφάλεια των κατοίκων και των σπιτιών που βρίσκονται στην περιοχή κοντά στις δύο εκκλησίες.

Στην τοποθεσία αυτή μπορούν να εκτοξευθούν οι ρουκέτες χωρίς κίνδυνο για τις ζωές και τις περιουσίες μας, επιτρέποντας μας ταυτόχρονα να επισκεφθούμε και την εκκλησία δίχως ανησυχία ότι θα καούν τα σπίτια μας.

Κρίνουμε ότι η μεταφορά του «εθίμου» είναι η βέλτιστη λύση για όλους και αναμένουμε τη σύμφωνη γνώμη σας επί της προτάσεως μας.

Σε διαφορετική περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουμε τα σπίτια μας και τις ζωές μας.

Με εκτίμηση,

Οι κάτοικοι του Βροντάδου Χίου

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ