29.8.2013 23:12

Το Skype έγινε 10 χρονών

Η διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας Skype, έγινε 10 ετών και στο πλαίσιο της διαρκούς αναζήτησης ποιοτικότερης διαδικτυακής επαφής μεταξύ των χρηστών του, προωθεί την ανάπτυξη τρισδιάστατων βιντεοκλήσεων, σύμφωνα με το BBC.

«Έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες προς αυτή την κατέθυνση», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Skype από πλευράς Microsoft, Μαρκ Ζιλέτ.

«Παρατηρούμε με χαρά, ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος στο χώρο των τρισδιάστατων συσκευών, όπως τηλεοράσεις και οθόνες υπολογιστών» είπε.

«Ωστόσο, ακόμη οι συσκευές λήψεις τρισδιάστατων εικόνων δεν έχουν κυκλοφορήσει επαρκώς στην παγκόσμια αγορά. Επομένως, αυτή τη στιγμή, πρέπει να τοποθετηθούν πολλές κάμερες σε διαφορετικές οπτικές γωνίες, προκειμένου να γίνει εφικτή η τρισδιάστατη επικοινωνία μέσω υπολογιστών» υπογράμμισε ο Ζιλέτ.

Το Skype πρωτολειτούργησε το 2003. Σήμερα, περίπου 300 εκατομμύρια χρήστες σε κάθε γωνιά της γης πραγματοποιούν δύο δισεκατομμύρια λεπτά διαδικτυακών βιντεοκλήσεων κάθε μέρα.

Αναφορικά με την εξέλιξη της τρισδιάστατης επικοινωνίας, ο Ζιλέτ δήλωσε: «Μπορώ να φανταστώ την ημέρα που οι χρήστες κινητών τηλεφώνων θα μπορούν να διαθέτουν τρισδιάστατες οθόνες στις συσκευές τους και δεν θα χρειάζονται ειδικά γυαλιά προκειμένου να απολαύσουν τρισδιάστατες εικόνες».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ