9.8.2016 11:18

Σκουπιδότοπος η Αμανή

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΝΗ ΩΣ ΤΗ ΣΥΚΙΑΔΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ

Με εικόνες πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της Αμανής ήρθαν αντιμέτωποι το περασμένο σαββατοκύριακο οι κάτοικοι των χωριών της βόρειας Χίου, καθώς οι συνεχόμενες βλάβες στα απορριμματοφόρα του Δήμου είχαν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτεί μεγάλος όγκος σκουπιδιών. Όπως εξηγεί στον «π» ο αντιδήμαρχος Β. Χίου Ματθαίος Φαφαλιός, σε διάστημα δύο ημερών παρουσίασαν βλάβη τρία απορριμματοφόρα με συνέπεια να μην γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων. «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως το σαββατοκύριακο που υπήρχαν και πανηγύρια στην περιοχή. Την Παρασκευή στείλαμε απορριμματοφόρο στη  Βολισσό για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών αλλά παρουσίασε βλάβη. Το ίδιο συνέβη και το Σάββατο με το δεύτερο όχημα που στείλαμε και τελικά οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να μαζεύουν τα σκουπίδια μέσα από τους κάδους με τα χέρια και να τα τοποθετούν στο φορτηγό του δήμου», ανέφερε ο  αντιδήμαρχος προσθέτοντας ότι στον Εγρηγόρο που είχε αρκετό κόσμο λόγω της εορτής του Σωτήρος τοποθετήθηκαν επιπλέον κάδοι για να μην αφήνουν τα σκουπίδια στο δρόμο.

Τα ίδια και σε Συκιάδα – Λαγκάδα

«Προσπαθούμε για το καλύτερο. Η συχνότητα των δρομολογίων σε  Συκιάδα-Λαγκάδα-Καρδάμυλα είναι 5 φορές την εβδομάδα, ενώ στα χωριά της Αμανής και του Πελιναίου 2 φορές. Μαζεύουμε σκουπίδια ακόμη και μέσα από τους δρόμους. Χρειάζεται προσπάθεια από όλους μας. Δυστυχώς οι βλάβες στα απορριμματοφόρα δεν μπορούν να προβλεφθούν. Σήμερα αποκαταστάθηκε το πρόβλημα και τα χωριά καθαρίστηκαν», κατέληξε ο κ. Φαφαλιός, ωστόσο οι εικόνες με τα σκουπίδια στα χωριά εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, αδικούν τον όποιον σχεδιασμό για την καθαριότητα είχε καταρτιστεί το προηγούμενο διάστημα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ