8.3.2024 14:18

Σημαντική αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και στη Χίο

Η ενδοοικογενειακή βία σε οποιαδήποτε έκφανση της βρέθηκε στο επίκεντρο της εκστρατείας που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Στόχος η ενημέρωση των ανθρώπων που δέχονται τη βία, οι τρόποι αντίδραση τους αλλά και η ευαισθητοποίηση του καθενός από εμάς σε περίπτωση που κάτι αντιληφθούμε αυτό να αναφέρεται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις της η Αστυνόμος Α΄ και ψυχολόγος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου Τάνια  Καρασαββαΐδου, επεσήμανε ότι για την Ελληνική Αστυνομία είναι ύψιστης σημασίας η αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι και στο νησί μας, όπως και πανελλαδικά, καταγράφεται αύξηση των περιστατικών.

Από την άλλη, εξήγησε, μπορεί το πρόβλημα να είναι οξυμένο όμως υποκαταγράφεται, αφού αρκετές περιπτώσεις δεν φθάνουν ποτέ στην Ελληνική Αστυνομία υπό μορφή αναφοράς ή καταγγελίας.

Σε κάθε περίπτωση η ίδια, παρότρυνε όσα άτομα πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας να καταφεύγουν στην Αστυνομία και ειδικότερα στα γραφεία που έχουν στηθεί και λειτουργούν σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση όπως συμβαίνει και στη Χίο.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κοινωνική λειτουργός του κέντρου συμβουλευτικής γυναικών του Δήμου Χίου Κατερίνα Κυριαζή, στάθηκε στην αξία της ενημέρωσης, λέγοντας ότι το κέντρο συμβουλευτικές παρέχει δωρεάν υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ