6.3.2015 17:03

Σχέσεις σε τεντωμένο σχοινί

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Σε πεδίο άσκησης τακτικής μετατρέπονται οι κινήσεις στο εσωτερικό του συνδυασμού «Εμείς, για το Αιγαίο», έπειτα από την καταγραφή της πρώτης ανυπακοής εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων. Η Χρ. Καλογήρου μέχρι στιγμής δεν θεωρεί σκόπιμο να παρέμβει προσωπικά στο θέμα και να σβήσει τη φωτιά που έχει ανάψει στην παράταξη της και στις σχέσεις της με τη συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων της Χίου. Με υπηρεσιακούς ή πολιτικούς διαμεσολαβητές επιχειρεί να ρίξει τους τόνους. Έτσι φυσικά αποτέλεσμα δεν πρόκειται να υπάρξει.

Την περασμένη Δευτέρα οι Χιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας συναντήθηκαν για να συνεκτιμήσουν την κατάσταση και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Τελικά για το μόνο που υπήρξε συμφωνία ήταν η έκφραση μιας απογοήτευσης για το γεγονός ότι η περιφερειάρχης απαξιώνει ακόμα και να ασχοληθεί με την υπόθεση και να οδηγήσει σε ήρεμα νερά το συνδυασμό για το υπόλοιπο της θητείας του. «Στη θέση της, με το που λάμβανα την επιστολή, θα τηλεφωνούσα στο γεωγραφικό αντιπεριφερειάρχη και θα του έλεγα: μπείτε τώρα στο Συμβούλιο και σε δυο μέρες είμαι στη Χίο για να λύσουμε το θέμα. Έτσι κάνουν οι ηγέτες», τοποθετήθηκε έμπειρος περιφερειακός σύμβουλος.

Γενικότερα εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τη συγκρουσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργείται και δεν ελήφθη κάποια εν θερμώ νεότερη απόφαση, ελπίζοντας πως η Χρ. Καλογήρου θα αντιληφθεί πως είναι η ώρα να κάνει το πρώτο βήμα για την εκτόνωση.

Κλιμάκωση

Κι αν αυτό δεν συμβεί, όπως είναι και το πιο πιθανό; Πρόγευση των ενεργειών του έδωσε ήδη ο Κάρμαντζης. Χθες δεν συμμετείχε ούτε στην Εκτελεστική Επιτροπή, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα τοποθετεί στη σκακιέρα των κινήσεων του το σύνολο του συνδυασμού, προκαλώντας σύσκεψη ολομέλειας και με τους μη εκλεγμένους.

Ήδη έχει εγκαινιάσει κι άλλη τακτική ως προς τα υπηρεσιακά του καθήκοντα. Ενημερώνει για τα πάντα εγγράφως τη Χρ. Καλογήρου και το Θ. Βαλσαμίδη κι όταν πρόκειται ειδικότερα για θέματα που χρίζουν επείγουσας επέμβασης, γιατί εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, επισημαίνει ότι, πέρα από τις πολιτικές ευθύνες για τυχόν ολιγωρία στην αντιμετώπιση τους, υπάρχουν και οι ποινικές.

Η σκέψη

Ο προβληματισμός για το κατά πόσον η τακτική της αποχής είναι ο ενδεδειγμένος υπάρχει πάντως. Όπως υπάρχει και η απειλή με τη συμπλήρωση τριών συνεχόμενων απουσιών αυτόματα να κινηθεί η διαδικασία αλλαγής από τα καθήκοντα. Για αυτό στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο πιθανότατα θα παραστούν, αξιοποιώντας την άλλη δύναμη, αυτή του λόγου και της ψήφου. Κι εκεί υπεκφυγή εκ μέρους της περιφερειάρχη δεν θα είναι και τόσο εύκολη. Αφήστε δε που έτσι στο χορό θα μπουν και οι άλλες παρατάξεις… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ