18.7.2022 12:09

ΣΕΣΝΟΧ: «Όσο και αν κρύβονται οι ευθύνες θα τους ακολουθούν»

«Τα είπαμε την προηγούμενη φορά», αυτή ήταν η καθόλα απαξιωτική και περιφρονητική απάντηση της Υφυπουργού Υγείας της κυβέρνησης της ΝΔ, στην εκπρόσωπο του σωματείου μας και μάλιστα στα σκαλιά του Νοσοκομείου, στην προσπάθειά της συναδέλφου μας να της επιδώσει ψήφισμα του ΔΣ, παρότι μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με εκπροσώπους του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ και του ΕΚΑΒ Χίου, κάτι που δεν έγινε ποτέ. 

Προφανώς η κα Υπουργός γνωρίζει ότι από την προηγούμενη φορά που επισκέφθηκε το Νοσοκομείου της Χίου, πολύ περισσότερο από την τελευταία επίσκεψη του ίδιου του Υπουργού Υγείας, τίποτα δεν έχει αλλάξει και η κατάσταση στο Νοσοκομείο παραμένει τραγική, παρά τις κυβερνητικές «δεσμεύσεις». Γι’ αυτό και ήρθε και έφυγε σαν το κλέφτη, ρίχνοντας «μαύρο» και στα τοπικά ΜΜΕ, φοβούμενη τις κοινωνικές αντιδράσεις των συνδικαλιστικών φορέων και πολιτών. 

Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν τεράστιες. Η χορήγηση επαρκούς καλοκαιρινής άδειας συνεχίζει να μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός. Οι λίστες αναμονής για ένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ως και το τέλος του χρόνου, ενώ το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο βρίσκεται σε κατάσταση «αποσύνθεσης». 

Οι ασθενείς με Covid συνεχίζουν – δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας- να νοσηλεύονται σε κοντέινερ και οι ελάχιστοι συνάδελφοί μας, προσπαθούν με το φιλότιμό τους να τους προσφέρουν την καλύτερη δυνατή νοσηλεία σε άθλιες συνθήκες.

Τα πράγματα είναι τα ίδια και χειρότερα με το ΕΚΑΒ, όταν μάλιστα ο κ. Πλεύρης υποσχόταν ότι μέχρι τέλος Ιουνίου το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

Οι εργολάβοι βάζουν σιγά- σιγά πόδι σε μια σειρά βασικούς τομείς της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Επομένως η επίσκεψη αυτή, που ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή, γίνεται και πάλι με επικοινωνιακούς όρους, σε προεκλογικό κλίμα, αφού ουσιαστικά και το ίδιο το τμήμα χημειοθεραπείας που ήρθε να εγκαινιάσει, θα λειτουργήσει χωρίς ογκολόγο και με ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. 

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τη σημερινή κυβέρνηση και όσες κυβερνήσεις κινούνται στις ράγες της εμπορευματοποίησης της υγείας απαξιώνοντας διαρκώς τα δημόσια νοσοκομεία. Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να επιβάλει λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα αλλά και για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΣΕΣΝΟΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ