15.9.2022 14:06

ΣΕΣΝΟΧ: «Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία παράδοσης των υπηρεσιών σίτισης και φύλαξης στους εργολάβους»

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου της Χίου μετά την υπηρεσία καθαριότητας τώρα «επιτάσσει» και τις υπηρεσίες σίτισης και φύλαξης προς όφελος των ιδιωτών!!! 

Πιστή στο πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, που προωθεί με κάθε τρόπο και μέσο ότι έχει απομείνει όρθιο από το Δημόσιο σύστημα υγείας στους ιδιώτες, συνεχίζει το καταστροφικό κυβερνητικό της έργο με την παράδοση των υποστηρικτικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας σε ιδιώτες. Έτσι μετά την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας και πλυντηρίων στους εργολάβους, σειρά τώρα παίρνουν οι υπηρεσίες σίτισης και φύλαξης του νοσοκομείου, να μεταβούν με συνοπτικές διαδικασίες απευθείας αναθέσεων και με ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!! 

Εκμεταλλευόμενοι την εσκεμμένη ολιγωρία της 2η ΥΠΕ για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αλλά και τις διατάξεις του αρ. 3 του Ν. 4430/2016, εκχωρεί με συνοπτικές διαδικασίες άλλες δύο ακόμα υπηρεσίες στους ιδιώτες. 

Αυτό είναι το ΟΡΑΜΑ για το μέλλον στην Υγεία του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης της Ν.Δ., καθώς και όλων όσων διαχρονικά στηρίζουν αυτές τις πολιτικές (ΝΕΟ ΕΣΥ). Συρρίκνωση των Δημόσιων Δομών, μετατροπή Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ, περιορισμός στη Πρόσβαση και στις Υπηρεσίες, Ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση ελαστικών μορφών εργασίας και μερικής απασχόλησης, Ιδιώτες στα Νοσοκομεία, Απογευματινά Χειρουργεία επί πληρωμή, Κατάργηση της Αποκλειστικής Απασχόλησης, Εργολάβοι στις Υποστηρικτικές Υπηρεσίες των Δομών Υγείας- Πρόνοιας-ΕΚΑΒ, Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό Τομέα Υγείας(ΣΔΙΤ).

Σε αυτή την πολιτική εντάσσεται και αυτή η κατάπτυστη απόφαση της «πρόθυμης» Διοίκησης του Νοσοκομείου . Μια απόφαση που αποτελεί πρόκληση για τους υπηρετούντες στη Δημόσια Υγεία. Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πείρα πολύτιμη για την απαιτητική εργασία του Νοσοκομείου μας, γι' αυτό τυχόν απόλυσή τους πέρα από τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους, θα επιφέρει σοβαρή δυσλειτουργία στο νοσοκομείο τη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Καλούμε την ηγεσία της 2ης ΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας να σταματήσουν τα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και των ασθενών και να ενισχύσουν άμεσα το Νοσοκομείο της Χίου με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του Λαού, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και υψηλό επίπεδο παροχών υγείας στους πολίτες του Νησιού.

 Απέναντι στο Νεοφιλελεύθερο «τσουνάμι» όπως αποτυπώνεται στις Κυβερνητικές εξαγγελίες για το «ΝΕΟ ΕΣΥ» της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, ως εργαζόμενοι και ως Συνδικάτο στην Υγεία έχουμε μόνο ένα δρόμο να διαλέξουμε. Το δρόμο του ΑΓΩΝΑ. Αυτό τον δρόμο επιλεγούμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

  •  Να σταματήσει να λειτουργεί ως ντίλερ ιδιωτιών οικονομικών συμφερόντων.
  • Να σταματήσει η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, που βγαίνει από τον ιδρώτα του φορολογούμενου πολίτη, αφού με βάσει την απόφαση θα δώσουν στους εργολάβους 230.295 ευρώ περισσότερα 
  • Να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων των παραπάνω υπηρεσιών ως το τέλος του 2022 και στη συνέχεια να μετατραπούν σε συμβάσεις επικουρικού προσωπικού.   
  • Επανασύσταση όλων των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη κλπ., που έχουν καταργηθεί.   
  • Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες στα Νοσοκομεία.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ