5.2.2024 7:25

Σεμινάριο ηγεσίας για την εργασία και τη ζωή στο Ομήρειο από τη Χρυσάνθη Τσιμπιρλή

Ένα πολύ χρήσιμο, απλό, περιεκτικό και κατανοητό, "Διαδραστικό Σεμινάριο Ηγεσίας"... κάτι σαν εγχειρίδιο δηλαδή, που δείχνει τους τρόπους και την τέχνη που σε κάνει να είναι δίπλα σου οι άνθρωποι, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί θέλουν...και έτσι να αποδίδει καλύτερα η επιχείρησή σου, η εργασία σου, οι όποιες δραστηριότητές σου και ότι αγαπάς στη ζωή... πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στις 7 το βράδυ, με Εισηγήτρια την Σύμβουλο Ηγεσίας και Πωλήσεων Χρυσάνθη Τσιμπιρλή.

Η αίθουσα γέμισε και ο κόσμος συμμετείχε με διαδραστικές ερωταπαντήσεις, πάνω στο θέμα και τις επιμέρους σχετικές παραμέτρους του, που ανέπτυξε η Σύμβουλος Ηγεσίας και Πωλήσεων Χρυσάνθη Τσιμπιρλή, εμπλουτίζοντας το λόγο της με παραδείγματα από τη ζωή και φωτογραφίες εύστοχες που προβάλλονταν στο background, οι οποίες ενίσχυσαν τα μηνύματα.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2024

Από την εισήγηση και τη συζήτηση, έγινε κατανοητό ότι, ηγέτης είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος, επηρεάζει θετικά τους ανθρώπους γύρω του και τους βοηθάει να αναπτυχθούν μέσα από το ρόλο του (όποιος κι αν είναι, σερβιτόρος ή πρωθυπουργός). Ηγέτης είναι αυτός ο άνθρωπος, που οι άνθρωποι τον ακολουθούν επειδή θέλουν και όχι γιατί πρέπει... και αυτό το πετυχαίνει με τις θετικές του ενέργειες, που λειτουργούν ως παράδειγμα και συμβουλή...και ενισχύουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Οποιοσδήποτε... πατέρας, αδελφός, μητέρα, συνάδελφος, εργοδότης, φίλος, υπάλληλος, δάσκαλος ή οδοκαθαριστής... αναβαθμίζει την  ποιότητα της ζωής των ανθρώπων γύρω του κάνοντας τους να βελτιώνονται και να γίνονται πιο αποδοτικοί για τον εαυτό τους και για το σύνολο...είναι πραγματικός ηγέτης... δηλαδή είναι μπροστά και οδηγεί (καθοδηγεί χωρίς ένταση και πίεση) προς την επιτυχία.

Έγινε κατανοητό από την εισήγηση της Χρυσάνθης Τσιμπιρλή, ότι για να το πετύχει κανείς αυτό, πρέπει...να είναι προσηλωμένος στο στόχο του που είναι και ο στόχος του συνόλου, να είναι οργανωτικός για αυτό, να δημιουργεί πλάνο ενεργειών και εργασίας, να νοιάζεται για όλους και να τους εμψυχώνει (τον καθένα ξεχωριστά και όλη την ομάδα), να διακρίνει τα ταλέντα του καθενός και να δημιουργεί ομάδες εργασίας ανάλογα με αυτά, να τους κρατάει όλους ενωμένους και να τους εμπνέει για αυτό, να αξιοποιεί κάθε πόρο που υπάρχει διαθέσιμος και να είναι ευρηματικός.

Τόνισε ότι όλα αυτά μαθαίνονται και ενεργοποιούνται με την προσπάθεια και την εξάσκηση και δεν τα έχει κανείς απαραίτητα μόνο ως έμφυτα... άλλωστε έχουμε στη ζωή πολλά παραδείγματα που η επιμέλεια και η προσπάθεια ξεπέρασε το ταλέντο...

Ήταν ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο με πολλά θετικά μηνύματα που μπορεί να αξιοποιήσει ο καθένας από εμάς στη δουλειά του, στις ποικίλες δραστηριότητές του και στη ζωή του γενικότερα... Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Χίου. Ανυπομονούμε να ξαναδούμε τη Σύμβουλο Ηγεσίας και Πωλήσεων Χρυσάνθη Τσιμπιρλή και σε άλλες ανάλογες χρήσιμες εκδηλώσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ