24.4.2012 16:10

"Σεβασμός στα δικαιώματα των πεζών ίσον πολιτισμός"

Στην προσπάθεια να επισημανθεί η ανάγκη βελτίωσης ή μάλλον ανασύνταξης της εικόνας της Χίου, οι Φίλοι του Πεζού έχουμε απευθυνθεί τόσο στη δημοτική αρχή όσο και στο Λιμενικό Ταμείο Χίου απαιτώντας το σεβασμό των δικαιωμάτων των πεζών.
Δεν νοείται αστική ζωή κι εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς σεβασμό του δικαιώματός των πεζών, των ατόμων με κινητικά προβλήματα των μητέρων με μικρά παιδιά αλλά και των επισκεπτών   να βαδίζουν με ασφάλεια και άνεση   στην πόλη.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα  οι παραστάσεις μας δεν εισακούσθηκαν (αντίθετα μάλιστα λοιδορήθηκαν και πολεμήθηκαν) ακόμα και όταν επισημαίναμε αυτονόητα πράγματα όπως είναι η μη εφαρμογή της νομοθεσίας από την Δημοτική Αστυνομία,  ίσως  από  απουσία πολιτικής βούλησης,  ώστε να βελτιωθεί  η καθημερινότητα των πολιτών.
Υπάρχουν μικρές ανέξοδες παρεμβάσεις που άλλες θα  βελτιώσουν και άλλες θα λύσουν πολλά από τα προβλήματα που βιώνουμε τόσο ως πεζοί στα πεζοδρόμια όσο  και ως οδηγοί οχημάτων .
Η σωστή διαχείριση της κυκλοφορίας στο λιμάνι και το κέντρο της πόλης Χίου είναι στόχος που επείγει, όπως:
1.   Η δημιουργία αξόνων κυκλοφορίας των πεζών από την αποβάθρα προς το ιστορικό τρίγωνο του κέντρου κι από εκεί προς τον υπόλοιπο ιστό της πόλης,
2.   Η ανακατασκευή των διαβάσεων πεζών καθώς και η πλημμελής αποκατάσταση  των σχεδόν καθημερινών τομών του οδοστρώματος που εκτός από πολυέξοδο είναι και μειωτικό του επιπέδου του τεχνικού πολιτισμού στη Χίο.
3.   Η αποκατάσταση της πλημμελούς λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών 
4.   Κλπ κλπ
 Η εποχή της σπατάλης και των αναποτελεσματικών λύσεων που δεν λαμβάνουν υπ’ όψη τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών αλλά  σκοπεύουν σε στόχους ακατανόητους για το πραγματικό δημόσιο συμφέρον έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας  ζωής, η  προστασία του περιβάλλοντος, η ασφαλής για τους πεζούς κίνηση  στους δρόμους και τα πεζοδρόμια που τελικά θα συμβάλλουν στη προβολή του τόπου μας και την ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ