6.4.2016 20:55

Σε τεντωμένο σκοινί

ΠΡΟΠΥΛΑΚΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ακραία ένταση, προπυλακισμοί και σκηνικό ταραχής στήθηκε στην πλατεία Βουνακίου πριν από λίγη ώρα, μεταξύ όσων αντιδρούν στο μεταναστευτικό πρόβλημα που παρουσιάζεται στο νησί και σε όσους στέκονται αληλλέγγυοι στην ανάγκη για ομαλές και πιο ηίπες λύσεις στο πρόβλημα. 

Από νωρίς το σκηνικό μύριζε μπαρούτι όταν στον ίδιο χώρο βρέθηκαν αφενώς κάτοικοι από τα Καμπόχωρα που αντιδρούν στην παρουσία της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή τους και αφετέτου, μέλη αλληλέγγυων ομάδων που ζητούν να επικρατήσει ηρεμία στο θέμα και να ληφθούν αποφάσεις για μόνιμες λύσεις που δεν θα οξύνουν το πρόβλημα. Α
Ανάμεσα σε αυτά τα στοιχεία του πληθυσμού παρείσφρυσαν και ακραίες φωνές που προκάλεσαν προπυλακισμούς και τραυματισμούς (τουλάχιστον ένας εικονολήπτης ξένου μέσου και ένας Χιώτης μέλος αλληλέγγυας ομάδας) που προστατεύθηκαν από την Αστυνομία. 
Την ίδια ώρα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιύο στην οποία μετέχουν οι δύο βουλευτές (Ανδρ. Μιχαηλίδης - ΣΥΡΙΖΑ και Νότης Μηταρτάκης- Ν.Δ.) διακόπηκε αρκετές φορές από φραστικές επιθέσεις, γιαούρτια και ύβρεις μεταξύ διαμαρτυρόμενων για την κατάσταση στο νησί, χωρίς να έχει προκύψει κάποια ιδιαίτερη λύση. 
 
Περισσότερα σε λίγο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ